Churros
Ostatní
10. března 2015 20:15
/
redakce
📷
1 fotografie v galerii
Křupavá španělská pochoutka se servíruje s horkou čokoládou k namáčení. / Wikimedia Commons/vxla
Churros jsou španělské koblihy, které se tradičně podávají ke sváteční snídani. Na ulicích je smaží ve velkých závitnicích, ze kterých se lámou kousky a prodávají.
Ingredience:
1 lžíce cukru
½ šálku másla
1 šálek vody
¼ lžičky soli
1 šálek mouky
3 velká vejce
Skořice a cukr na obalení
Postup:
1. Dát do hrnce cukr, máslo, vodu a sůl. Přivedete k varu. Pak teplotu snížíte, přidáte mouku a pomalu mícháte. Vařte na mírném ohni po 2 minuty.
2. Hrnec odstraníte z plotny a necháte na 10 minut vychladnout.
3. Přidáte vejce a zamícháte.
4. Těsto vložíte do zdobícího sáčku, pokud nemáte, pak si poradíte i s mikroténovým sáčkem.
5. Rozehřejete olej na pánvi (větší množství) na teplotu 170°C.
6. Udělejte cca 5 cm tyčinky z těsta ve zdobícím sáčku.
7. Osmažte dozlatova.
8. Obalte ve směsi skořice s cukrem.
TIP: Výborně se hodí s horkou čokoládou, smetanou, ovocem.
Ingredience:
1 lžíce cukru
½ šálku másla
1 šálek vody
¼ lžičky soli
1 šálek mouky
3 velká vejce
Skořice a cukr na obalení
Postup:
1. Dát do hrnce cukr, máslo, vodu a sůl. Přivedete k varu. Pak teplotu snížíte, přidáte mouku a pomalu mícháte. Vařte na mírném ohni po 2 minuty.
2. Hrnec odstraníte z plotny a necháte na 10 minut vychladnout.
3. Přidáte vejce a zamícháte.
4. Těsto vložíte do zdobícího sáčku, pokud nemáte, pak si poradíte i s mikroténovým sáčkem.
5. Rozehřejete olej na pánvi (větší množství) na teplotu 170°C.
6. Udělejte cca 5 cm tyčinky z těsta ve zdobícím sáčku.
7. Osmažte dozlatova.
8. Obalte ve směsi skořice s cukrem.
TIP: Výborně se hodí s horkou čokoládou, smetanou, ovocem.
Kam dál?