Churros

 Ostatní 
10. března 2015 20:15 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Křupavá španělská pochoutka se servíruje s horkou čokoládou k namáčení.  Wikimedia Commons/vxla
Churros jsou španělské koblihy, které se tradičně podávají ke sváteční snídani. Na ulicích je smaží ve velkých závitnicích, ze kterých se lámou kousky a prodávají.

Ingredience:

1 lžíce cukru

½ šálku másla

1 šálek vody

¼ lžičky soli

1 šálek mouky

3 velká vejce

Skořice a cukr na obalení

Postup:

1. Dát do hrnce cukr, máslo, vodu a sůl. Přivedete k varu. Pak teplotu snížíte, přidáte mouku a pomalu mícháte. Vařte na mírném ohni po 2 minuty.

2. Hrnec odstraníte z plotny a necháte na 10 minut vychladnout.

3. Přidáte vejce a zamícháte.

4. Těsto vložíte do zdobícího sáčku, pokud nemáte, pak si poradíte i s mikroténovým sáčkem.

5. Rozehřejete olej na pánvi (větší množství) na teplotu 170°C.

6. Udělejte cca 5 cm tyčinky z těsta ve zdobícím sáčku.

7. Osmažte dozlatova.

8. Obalte ve směsi skořice s cukrem.

TIP: Výborně se hodí s horkou čokoládou, smetanou, ovocem.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Helena Vondráčková se i přes koronavirová opatření rozhodla uspořádat vánoční koncert

Styl

Skořápky z ořechů nevyhazujte. Pomohou proti kašli i s doplněním jódu

Dům a zahrada

Udělejte radost svému mazlíčkovi. Psí a kočičí adventní kalendář zvládne vyrobit každý

Zavřít reklamu