Designové triky, které dokáží osvěžit vzhled vašeho malého prostoru na začátku jara

 Dům 
19. února 2019 12:12 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jaro už je za dveřmi, připravte na něj svůj domov Depositphotos
Malé prostory představují jedinečnou výzvu využít maxima našich designových nápadů ve stísněných místnostech. Pravda je, že to často může být trochu frustrující. Nejen, že musíte najít způsob, jak docílit toho, aby váš byt vypadal větší, ale zároveň musíte mít na paměti, jak uskladnit všechny vaše věci, aby nevznikl nepořádek a chaos.

Vymyslet, jak osvěžit vzhled vašeho domova u příležitosti příchodu jara, působí jako neproveditelný úkol. Teplejší roční období už je za rohem a je jen přirozené chtít na něj připravit i váš byt. Jestli si myslíte, že v malém bytě máte jen velmi omezené možnosti, čtěte následující tipy.

Ode zdi ke zdi

Natřete stěny sytě modrou. Výsledkem bude, že celý prostor bude vypadat mnohem prostorněji, než ve skutečnosti je. Například kobaltově modrá je uklidňující, záhadná a zajímavá. Strávit odpoledne tím, že natřete jednu nebo všechny stěny touto barvou, je ten nejlevnější a nejrychlejší způsob, jak změnit vzhled celé místnosti.

Další možností jsou snímatelné tapety, které jsou rovněž levné a může si je dovolit každý. Ať už je použijete na celou stěnu nebo jen do malého koutku, přidáte tím trochu barvy, vzorů nebo hloubky během pouhého víkendového projektu. Až se vám okoukají, můžete je zase vyměnit, až budete potřebovat něco nového.

Síla květin

Neexistuje lepší nízkonákladová metoda, jak revitalizovat malý prostor, než pomocí květin. Čerstvé květiny vám domů přináší život a štěstí. Jestli se příliš nevyznáte v aranžmá řezaných květin, čtěte několik rad pro začátečníky.

Kouzlo vězí v závěsech

Místo toho, abyste pověsili garnýž těsně nad okno, umístěte ji výše, ideálně jen několik málo centimetrů od stropu. Potom vyberte závěsy, které budou splývat až na zem, což způsobí, že pokoj bude vypadat vyšší. Pro ještě větší změnu si pořiďte delší garnýž tak, aby závěsy visely po stranách okna, když je roztáhnete. Tímto způsobem dostanete dovnitř více světla a vaše okna budou vypadat větší.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47