Stará prkna ještě mohou posloužit. Vyrobte z nich třeba poštovní schránku

 Dílna 
09. května 2019 19:19 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Poštovní schránku si můžete vyrobit i sami Depositphotos
V podkroví jste objevili několik prken a přemýšlíte, jak s nimi naložit? Pusťte se do výroby dřevěné poštovní schránky. Vaše dílo potom bude zdobit dům.

Prkno je potřeba nejdřív opracovat. Ideálně ho položte na skládací kozu a můžete začít s broušením. V případě ručního broušení lze použit dřevěné nebo korkové špalíčky na uchycení brusného papíru. Sáhnout však můžete i po různých typech brusného papíru. Existují i papíry pro vlhké nebo pro suché broušení. Pokud nad tím však nechcete strávit mnoho času, použijte elektrické brusné stroje. Mezi nejpoužívanější patří bruska.

Papír nebo karton

Pokud máte dřevo opracované podle vašich představ, přichází na řadu výroba šablon. Použijte papír nebo karton. Načrtněte a vystřihněte dvě šablony v minimální velikosti A4, které budou tvořit protější strany schránky. Následně nakreslete dvě boční strany a vrchní a spodní. Šablony přiložte na prkno, obkreslete tužkou a vyřežte pomocí přímočaré pily. Jednotlivé kousky obruste po stranách, vezměte jednu boční stranu a vyřízněte v ní otvor na vhazování dopisů.

Kvalitní lepidlo

Nyní přichází řada na slepování. Použijte kvalitní lepidlo. Rozhodně sáhněte po voděodolném, jelikož schránka bude muset čelit různým nepřízním počasí. U vrchní části schránky lepidlo nebude potřeba. Pomocí přivrtaných pantů se totiž vrchní díl bude otevírat. Poslouží vám tak pohodlně k vybírání dopisů. Barva schránky je pouze na vás, můžete nechat schránku přírodní nebo ji přemalovat na jakoukoliv barvu. Nezapomeňte na viditelné místo přidělat voděodolný kryt, za kterým se bude vyjímat vaše jméno. Jaký vybrat plot, jsem psali zde.

Umístění poštovní schránky je důležité. Zvolte místo tak, aby bylo pro pošťáka snadno dostupné a hlavně viditelné. Ideální místo je na brance nebo plotě. Ještě lépe uděláte, pokud nad ni postavíte nějaké krytí, aby na schránku nepršelo a nehrozilo rozmočení dopisů, kdyby se kapky deště přeci jen dostaly dovnitř. Bohatě stačí přivařit na branku nějaký plech, který bude schránku krýt. Tyto problémy však řešit nebudete muset, když pro vlastnoručně vyrobený výrobek najdete místo přímo ve výklenku u vstupních dveří do domu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47