Jak si vyrobit praktický organizér na kosmetiku

 Dílna 
11. května 2019 15:26 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Mějte zase v kosmetice pořádek Depositphotos
Kosmetické pomůcky se vám povalují všude po stole a už nevíte, kam s nimi? Vyrobte si vlastní organizér na kosmetiku. Přihrádky si vytvoříte dle vašich potřeb.

Při výrobě organizéru budete potřebovat ruličky od toaletního papíru, nůžky, tavnou pistoli a balicí papír. Největší podíl na tom, jak bude váš výtvor vypadat, bude mít zvolený papír. Zkuste proto vybrat ten, který bude ladit i s interiérem, ve kterém organizér bude. Nemusíte se omezit pouze na jeden vzor nebo barvu, vezměte jich hned několik, můžete je zkombinovat.

Jakékoliv velikosti

Ruličky od toaletního papíru nastříhejte na různě vysoké kousky. Udělejte několik menších i středních kousků. Nějaké ruličky můžete nechat i v původní velikosti. Nyní si nastříhejte dle požadované velikosti balicí papír a přilepte jej na ruličky. Poslouží k tomu tavná pistole, pokud ji nemáte, lze použít i klasické lepidlo. Po oblepení všech kousků vezměte opět tavnou pistoli a jednotlivé ruličky slepte k sobě.

Dílo by nebylo úplné bez pevné podložky z kartonu. Vystřihnout si můžete různé tvary. Pusťte se do vystřihování kolečka, čtverce nebo tvaru v podobě srdíčka. Jakmile máte podložku podle vašich přestav, přilepte na ni slepené ruličky. Vlastnoručně vyrobené dílo naplňte rtěnkami, laky, zapomenout nesmíte ani na řasenky či štětce.

I z krabice od bot

Originální organizér lze vyrobit také z krabice od bot. Hlavní pomůckou při výrobě budou nůžky. Vezměte krabici a odstřihněte z ní boční stěny. Stříhejte šikmo dolů, ne však úplně ke dnu krabice. Střih zakončete zhruba pět centimetrů ode dna. Přední stranu následně ustřihněte podle výšky boků. V této fázi přichází na řadu polepení celé krabice libovolným balicím papírem pomocí tavné pistole nebo oboustranné lepicí pásky. Jak pracovat s tavnou pistolí, jsme psali zde.

Při stříhání vám určitě zůstaly kousky krabice. Rozstříhejte je na proužky a přilepte na ně balicí papír. Nyní si z nich uvnitř krabice vytvořte přihrádky v podobě obdélníků či čtverců. Načrtněte si, kde přihrádky budou a přilepte je ke dnu krabice tavnou pistolí. Nyní jen stačí do připraveného kosmetického pořadníku vyskládat věci a je hotovo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve