Překvapivé využití šamponu v domácnosti

 Ostatní 
10. července 2019 15:21 / Marie Popelková
  7
📷
5 fotografií v galerii
Šampon nemusíte využít pouze na mytí vlasů Shutterstock
Šampon nemusí sloužit pouze na mytí vlasů, jak je většina lidí zvyklá. Schopnosti tohoto kosmetického výrobku využijete i při úklidu. Pomůže vám s odstraněním skvrn i zašlé špíny.

Lakování vlasů patří do vašich ranních rituálů před odchodem do práce, jenže to odskákaly kachličky na podlaze, na kterých se začaly objevovat nevzhledné skvrny. Pro řešení situace však nemusíte chodit daleko, žádný čisticí prostředek vám nepomůže tolik, jako běžná věc, kterou máte v koupelně. Šampon. Na vlhký hadřík si naneste kapku šamponu a nežádoucí skvrny setřete. Poté místo přeleštěte suchou utěrkou.

Pomůže i se špínou

Šampon je věrným pomocníkem i v boji proti zašlé špíně. Po práci na zahradě nebo po malování rovnou zamiřte do koupelny. Zeminu, barvy i mazací olej odstraníte mnohem snáze šamponem než obyčejným mýdlem. O několik let omládnou kožené kabelky i boty, když na čistý hadřík nanesete pár kapek šamponu a krouživými pohyby důkladně vetřete do odřených míst.

Perfektně odmastí

Šampony mají silné odmašťující vlastnosti, zároveň jsou ale šetrné a pečující. Z toho důvodu vám budou dobrým sluhou i při umytí vašeho automobilu. Smíchejte necelou polovinu hrníčku s kbelíkem vody a umyjte auto houbou jako obvykle. Pokud máte na autě odolnější skvrny například od asfaltu, vezměte si hadr a trochu šamponu nalijte přímo na něj. Potom skvrnu důkladně vyčistěte, stačí pár minut usilovné práce a vůz bude opět jako nový. Jak cestovat se psem autem bez stresu, jsme psali zde.

Stop zaprášené zeleni

Každou chvíli musíte brát do ruky hadřík a otírat zaprášené listy pokojových rostlin? Usnadněte si práci roztokem teplé vody s pár kapkami šamponu. Po ošetření listů můžete počítat s tím, že se na nich prach nebude tolik usazovat, a to i díky tenké vrstvě, která se na rostlinách vytvoří.

Zlikviduje žvýkačku

V případě, že se váš čtyřnohý mazlíček vrátil z procházky s přilepenou žvýkačkou na srsti, sáhněte po šamponu. Kápněte na postižené místo pár kapek a slepený žmolek pomalu posunujte na konec chlupů. Na závěr srst vytřete vlhkým hadříkem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008