Tipy k vyzdobení bytu podle učitelů výtvarné výchovy

 Dům 
26. srpna 2019 12:03 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nechte si poradit od těch, kteří rozumí umění Archiv
Už od školky nám učitelé pomáhají projevovat naši kreativitu. Když jste poprvé vzali do ruky štětec, vedli vám ruku, aby výsledek dopadl co nejlépe. V září začne školní rok, a pro vás tato příležitost může být inspirací k tomu, abyste se vrátili do dětských let a nechali si znovu poradit od učitelů výtvarky k vyzdobení vlastního bytu.

Dopřejte svému domovu nový kabát s několika tipy od těch, kdo nás učili, jak být kreativní. Zvažte následující nápady týkající se například teorie barev a přidávání osobních prvků do celého konceptu.

Omezte svoji barevnou paletu

Co se týče barevné palety, kterou použijete při dekoracích bytu, měli byste být zdrženliví. I když učitelé výtvarky milují barvy, je nemožné vymalovat každou místnost všemi barvami duhy. Je dobré zvolit si jednu barvu, kterou použijete v každé místnosti, aby celý prostor působil konzistentně. Nezapomínejte na neutrální barvy a zkuste si nastudovat něco o psychologii barev, než se pustíte do celého projektu.

Využíjte negativní prostor

Otevřený, prázdný prostor má také něco do sebe. Oko má díky němu místo, na kterém si může odpočinout stejně jako když se díváme na obraz. V malém bytě se to ale snadněji řekne než udělá. Snažte se efektivně využít úložné prostory, čímž získáte i nezaplněná místa. I proces organizace lze pojmout kreativně například s pomocí několika poliček, na kterých bude mít vše své místo. Pokud máte v malém bytě všechno rozestavěné na očích, celý prostor bude vypadat menší.

Vystavte suvenýry z cest

Přineste si domů suvenýry z cest, které vám budou celý zážitek připomínat. Výsledkem bude interiér, který bude osobní a bude vyprávět příběh, díky kterému si i vaši hosté budou moci znovu prožít vaše dovolené s vámi.

Bílé zdi nejsou obyčejné a nudné

V galeriích jsou stěny bílé z dobrého důvodu. Chceme, aby naši pozornost nic neodvádělo od vystaveného umění. Stejně můžete postupovat i při zařizování bytu, když zvolíte nábytek spíše v neutrálních barvách, čímž zvýrazníte dekorace. Zde je několik dalších rad, jak pracovat s neutrálními barvami.

Témata: interiér, design, barvy, rady, tipy
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008