Nejlepší recepty na domácí nanuky, po kterých rozhodně nepřiberete

V dnešní době je na trhu nepřeberné množství tvořítek různých tvarů, velikostí a barev
 Ostatní 
24. června 2015 19:56 / http://www.flavourmag.co.uk
  0   0
Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.

Jahodové a broskvové

Příprava: 20 minut + 5 hodin mražení

Na 6-8 nanuků

  • 1 velká vyzrálá broskev
  • 500 ml broskvového džusu
  • 200 g jahod
  • 50 ml jahodového nektaru 

1. Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky.

2. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nektarem a rozdělíme do forem.

Ovocné jogurtové nanuky

Příprava: 70 minut + 5 hodin mražení

Na 4-6 nanuků

  • 1 malé mango
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 kelímky sladkého bílého jogurtu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 4 lžičky jahodové šťávy 

1. Mango oloupeme, rozřízneme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na malé kousky. Rozmixujeme s citronovou šťávou, polovinou vanilkového cukru a lžící jogurtu. Formičky na nanuky směsí naplníme do poloviny a dáme na hodinu zamrazit.

2. Zbytek jogurtu promícháme s krupicí a vanilkovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí.

3. Vyjmeme formičky z mrazáku, mangovou vrstvu polijeme jahodovým sirupem a přidáme oslazený jogurt. Mrazíme další 4 hodiny.

Kiwi nanuky

Příprava: 25 minut + 5 hodin mražení

Na 6 nanuků

  • 600 g kiwi
  • 250 g cukru krupice 

1. Kiwi oloupeme, nasekáme na malé kousky a rozmixujeme na jemnou kaši. Tu propasírujeme přes sítko.

2. Cukr promícháme s půl litrem vody, na malém plameni pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, a pak vaříme jednu až dvě minuty při vyšší teplotě.

3. Cukrový sirup promícháme s kiwi a naplníme formy na nanuky. Zamrazíme asi na 5 hodin.

Klasická čokoládová zmrzlina

Příprava: 20 minut + hodina chlazení + 4,5 hodiny mražení

Pro 4 osoby

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 120 g cukru krupice
  • 200 g čokolády na vaření
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 kapky vanilkové tresti 

1. Přivedeme mléko k varu. Nastrouháme čokoládu a promícháme s cukrem. Do horkého mléka všleháme čokol. směs, dokud se nerozpustí. Vychladíme a přimícháme smetanu a vanilku.

2. Vychladlou směs uložíme na hodinu do chladničky. Poté přelijeme do širší nerez mísy nebo na plech, zakryjeme fólií a dáme na 30 minut do mrazáku. Po půlhodině prošleháme a dáme znovu hodinu mrazit. Stejně postupujeme ještě 3x po hodinovém mrazení.

◼ redakce hobby / inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Stonehenge má menšího bratříčka. Kdo postavil tajemný, kamenný kruh v Drombegu?

Věda & Vesmír

Varovné příznaky onemocnění, kterým nevěnujeme žádnou pozornost

Bydlení

Chcete mít doma na křupavé pečivo? Naučte se ho správně skladovat

خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn خرید vpn