Moderní krytina zvaná sametový vinyl v sobě snoubí vlastnosti koberce i vinylu

 Dům 
26. října 2019 12:04 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sametový vinyl se hodí do jakékoliv místnosti Internet
Výrobci podlahových krytin přicházejí neustále s nejrůznějšími novinkami. Jednou takovou je i takzvaný sametový vinyl. Budete mít pocit, že chodíte po mechu, přitom jde o vysoce odolnou krytinu, kterou ocení i alergici.

Pokud se rozhodnete pro sametový vinyl, získáte podlahovou krytinu do nejnáročnějších podmínek, která je zároveň velmi reprezentativní. Není to klasická textilní krytina, ani standardní pružná podlaha. Tato inovativní podlahová krytina má řadu zajímavých vlastností a je k dostání v pásech i ve čtvercích. V obou případech je její pokládka velice snadná.

Extrémní pevnost a odolnost

Asi nejvýraznější vlastnost je extrémní pevnost a odolnost sametového vinylu. Pevná konstrukce obsahuje také skelné rouno, které ještě zvýrazňuje vlastnosti základní vrstvy. Povrch popisované podlahové krytiny tvoří vlákna nylonu s označením 6.6. Na metru čtverečním jich je až 80 milionů. Díky tomu je sametový vinyl pevný, odolný a až neuvěřitelně měkký. Pokud se po sametovém vinylu projdete, budete si připadat, jako byste šli po mechu. Je příjemný na dotek a zároveň odspodu nestudí, ale příjemně hřeje.

Přestože je vrchní vrstva sametového vinylu tvořená vinylovými vlákny, rozhodně se po něm nesklouznete. A to ani za mokra, ani za sucha.

Ideální pro alergiky

Další vlastnost sametového vinylu ocení zejména alergici a milovníci čistoty. Nylonová vlákna spolehlivě zachytí většinu jemného prachu, drobných nečistot a alergenů. Ve vzduchu už nebudou poletovat žádné částice, které by mohly negativně ovlivnit zdraví.

Povrch sametového vinylu lze následně snadno vyčistit suchou i mokrou cestou. Nylonová vlákna lehce zbavíte nahromaděného prachu obyčejným vyluxováním. Větší znečištění hravě odstraníte čištěním párou nebo hloubkovým strojovým čištěním. Povrch je kompletně omyvatelný, takže se nemusíte ničeho obávat. Sametový vinyl je navíc navržen tak, aby byl odolný vůči plísním a zápachu.

Skvělá zvuková izolace

Sametový vinyl se skvěle hodí do prostor, kde je vhodné snížit hluk. Redukce kročejového hluku přesahuje 20 dB. Dle absorpce prostorového zvuku spadá sametový vinyl do třídy A. Jestli potřebujete zvýšit podlahovou izolaci zvuku, je tento typ podlahy výbornou volbou.

Snadná pokládka

Velice snadná je také pokládka. A je jedno, jestli si vyberete sametovou vinylovou podlahu v roli nebo ve čtvercových dílcích. Zkušení podlaháři si s pokládkou poradí během několika málo hodin. Nelze však paušalizovat. Doba pokládky se odvíjí od celkové plochy, kde má být sametový vinyl instalován. Velkou výhodou je, že profesionálně položený sametový vinyl nevytváří nevzhledné spoje a přechody. Povrch je maximálně kompaktní a celistvý. Ani zkušené oko neodhalí, že je podlaha tvořená více kusy.

Ekologická podlaha

Sametový vinyl ocení i milovníci přírody, jde totiž o maximálně ekologický produkt. Při výrobě se používá zelená energie, nylonová vlákna jsou barvená vodou ředitelnými barvami a rubová strana je z 67 % tvořena recyklovaným materiálem. Produkcí navíc nevzniká téměř žádný odpad.

Tato podlahová krytina se přitom pyšní nadstandardní životností. Funkčnost podlahové krytiny v průběhu let téměř neklesá. V případě, že dojde k vyblednutí barev, stačí důkladné vyčištění a sametový vinyl se opět rozzáří všemi barvami. Pomocí speciálních čisticích prostředků a postupů se zbavíte i olejových skvrn, inkoustu a dalších druhů znečištění, které by ostatní podlahové krytiny nenávratně zničily. Sametový vinyl bude v každém interiéru dobře sloužit po mnoho let. A když se jeho čas nachýlí ke konci, lze ho opět zrecyklovat během výrobního procesu. O výhodách klasické vinylové podlahy jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47