Pejsci také trpí zimou. Jak je před ní ochránit?

 Mazlíčci 
02. prosince 2019 07:09 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pokud je psovi zima, může se snadno nachladit  Depositphotos
Mysleli jste si, že pejskům v zimě není zima? Někteří se domnívají, že jsou na ni chlupáči stavění. Není to tak docela pravda, teplota pod nulou některým z nich může dělat problém. A to hlavně těm, kteří s vámi žijí uvnitř. Zjistěte, jak můžete ochránit svého mazlíčka před zimou.

Mrazy nedělají problém jen některým plemenům. Jde třeba o bernského salašnického nebo novofundlandského psa. Spoustě rasám naopak velmi nízké teploty vadí. Mohou z nich i onemocnět. Z toho důvodu je nutné, abyste provedli opatření, díky kterým vaše mazlíčky zima trápit nebude.

Zateplete psí boudu

Spí váš pejsek venku v boudě? V tom případě byste mu ji měli zateplit. Nemělo by do ní pršet ani sněžit. Bouda musí být jeho útočiště před nepříznivým počasím. V nezateplené boudě by vašemu mazlíčkovi mohla být v noci zima.

Boudu izolujte polystyrenem, který ji velmi dobře zateplí. Pokud máte doma staré matrace, neváhejte a dejte ji pejskovi přímo do boudy, pokud ne, vystelte ji slámou a dekou. Zespodu jde totiž největší chlad.

Můžete přemýšlet i o tom, zda nad vchod boudy přiděláte clonu, která zakryje celý přístup dovnitř. Díky ní tam nebude proudit chladný vzduch. V mrazech byste rozhodně neměli venku nechávat v noci štěňata, staré a nemocné psy.

Zkraťte procházky

Pokud žijete s pejskem doma, nechoďte s ním v mrazech na dlouhé procházky. Po nějaké chvíli sami uvidíte, že se začne klepat zimou. Někteří chlupáči vám dají sami najevo, že na procházku v nízkých teplotách ani jít nechtějí. Postačí jim, když vykonají venku svojí potřebu a zalezou si zase do tepla.

Když se chcete s pejskem procházet déle než deset až patnáct minut, pořiďte mu obleček. Měli byste dbát na to, aby byl nepromokavý. Pokud začne sněžit, v pleteném svetříku by rychle promokl a onemocněl.

Nezapomeňte na psí tlapky

Ve chvíli, kdy začne sněžit, silnice budou posypané technickou solí.  Musíte svému mazlíčkovi chránit packy, protože si je rád líže. Když se mu posypová sůl dostane do těla, může se mu z ní udělat špatně. Bude mít průjmy a zvracení.

Namažte čtyřnohému kamarádovi tlapky vazelínou, voskovým krémem nebo indulonou. Vždy po návratu z procházky mu packy raději opláchněte vodou. Dále čtěte: Nevíte, zda svého chlupáče pozvat na noc do postele? Zjistěte, zda je to vhodné.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?