Dopřejte si luxus mramoru, použijte ho na podlahu nebo třeba i krb

 Dům 
09. prosince 2019 10:41 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mramor se skvěle hodí také na krb Depositphotos
Toužíte po luxusním domě nebo bytě, který na první dojem vzbudí obdiv? Sáhněte po mramoru. Použít ho můžete na podlahu, pracovní desku kuchyně, krb, ale i do koupelny.

Mramor je hornina, která původně vznikla z vápenců nebo dolomitů. Pokud se pro něj rozhodnete, musíte počítat s vyšší pořizovací cenou, protože to není nic laciného. Nebudete ale litovat, protože i když sáhnete do peněženky hlouběji, mramor vypadá luxusně.

Moc chladné

Mramor může tvořit stěnu nebo podlahu. Bude ale lepší, když si vyberete jen jednu z těchto dvou částí. Když byste měli mramorovou zeď i podlahu, působilo by to moc chladně. Mramor je kámen, takže je studený. Proto na podlahu počítejte s papučemi nebo s menšími koberečky. Stěna může být mramorová jen zčásti a doplněná o zajímavou klasickou barvu.

Krásně vypadají pracovní desky kuchyně vytvořené z mramoru. Buďte ale opatrní na údržbu, ať desku nepoškodíte. Pokud se rozhodnete pro desku z mramoru, můžete ho využít i na obložení kuchyňské linky. V tomto případě spojení nevadí, naopak to vypadá fantasticky.

Když už budete mít mramorové prvky v kuchyni, koupit lze i mramorové nádobí. V nabídce je k dostání nádobí z bílého mramoru přes růžový až po černý. Sladit můžete i dekorace z mramoru jako vázy, svícny nebo květináče. Když budete chtít, zahrňte mramor i do nábytku. Pořídit se dají například konferenční stolky. Na nich vyniknou právě svícny nebo další dekorace.

Sprchový kout

Hornina se hodí i do koupelny nebo sprchového koutu. Je to totiž nejen velmi moderní materiál, ale také ekologicky šetrný. Hodí se také pro vlhké prostory, které mu neublíží. Proto je koupelna pro mramor jako stvořená. O podlahách do koupelny jsme psali zde.

Jestli jste opravdoví romantici, zvolte mramor pro krb. Nejenže se budete rádi dívat do ohně na praskající dříví, ale mramorový krb pocit ještě umocní. Dům bude vypadat velmi elegantně, navíc je mramor schopný odolat žáru ohně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47