Vyrobte si policový díl na kořenky či jiné potraviny

 Ostatní 
21. února 2020 17:22 / Bronislava Silná
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jedna z možností, jak vyrobit regál na různé potřebné věci Internet
Vyrobit pěkně vypadající policový systém na kořenky a další dózy, které v domácnosti užíváte, není nic těžkého. Obzvlášť, když použijete náš nápad.

Níže uvedený návod se dá realizovat v různých rozměrech. Můžete si tak vyrobit i dobrou knihovnu či police na různé díly do dílny, ale i na jiné potřeby. Podle potřebného místa můžete upravit i rozložení jednotlivých prvků, takže dosáhnete variabilního uspořádání.

Potřebný materiál

Základem budou dřevěné desky o velikosti, kterou potřebujete pro daný účel. Vedle toho se vám budou hodit vruty a očka na zavěšení. Budete potřebovat přímočarou pilku, nejlépe elektrickou, ostré dláto stejné šíře, jakou má dřevěný materiál, se kterým pracujete. Jednotlivé díly můžete spolu spojit vhodným lepidlem na dřevo nebo kovovými spojovacími prvky a vruty.

Idea a postup

Nápad na vytvoření dobře vypadajícího, a přitom jednoduchého policového systému, vychází ze zkušenosti, že doma prováděné řezy nemusí dopadnout vždy dobře. Zde jsou ale všechny vámi provedené řezy ukryty. Jde v podstatě o využití spojování dřeva do kříže.

Na obou spojovaných kusech uděláte do poloviny šířky řez. Řez bude přesně o tloušťce daného kusu. Oba kusy tak zasadíte do sebe. Podle potřeby uděláte systém podle vašich představ. Na kořenky použijete menší destičky a můžete udělat policový díl s velkým množstvím čtvercových přihrádek na jednotlivé druhy koření. Na knihy budou svislé prvky ve větších rozestupech, budou mít náležité rozměry a vodorovných dílů bude přesně podle vašich potřeb.

Detaily práce

Naříznutí desky provedete přímočarou pilkou a kus k odstranění dostanete ven pomocí dláta. Až budete mít sesazené všechny díly a vše bude do sebe zapadat, systém rozeberete, jednotlivé spoje natřete lepidlem na dřevo a dáte dohromady. Otočíte zády k sobě a police vzadu pomocí ocelových spojovníků prošroubujete k sobě.

Na krajní svislé díly umístíte očka nebo jiné prvky, za které bude vše viset na zdi. Před složením je vhodné vaše dílko nalakovat. Pokud jste tak neučinili, můžete provést nátěr i na hotové polici, ale patrně se vám bude špatně pracovat. Potřebujete-li zadní stěnu, můžete ji připevnit malými hřebíčky. A v článku zde se dozvíte něco víc o potřebném nářadí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47