Co o vašem psovi prozradí jeho spací pozice

 Mazlíčci 
19. února 2020 07:03 / Eva Vogelová
  7
📷
6 fotografií v galerii
Když pes odhalí své slabiny, bezmezně vám důvěřuje Depositphotos
Překvapuje vás, v jakých pozicích váš pes spí? Možná máte dojem, že to pro něj musí být nepohodlné a zajímá vás, jak se během toho cítí. Zjistěte o vašem čtyřnohém kamarádovi víc na základě toho, že budete pozorovat jeho spací pozice.

Možná jste o tom neměli ani tušení, ale pozice, ve které pes spí, o něm může prozradit, zda se cítí bezpečně či právě o něčem sní. Stačí, abyste svého mazlíčka občas pozorovali a zjistili, jaké spací pozice jsou pro něj nejoblíbenější.

Spánek na zádech

Někteří psi se překulí na záda a tlapky jim ční do vzduchu. Tato spací pozice vypadá poněkud zábavně, ale vůbec ne pohodlně. Pejsci to však vnímají jinak. Čtyřnozí chlupáči mají tendenci ukazovat své břicho, když cítí ke svému okolí neochvějnou důvěru. Platí to i ve spánku.

Spánkem na zádech se vám pejsci absolutně podřizují a cítí se bezstarostně. V létě se touto pozicí i ochlazují. Na břichu totiž mají méně srsti a některé z jejich potních žláz jsou umístěny na tlapkách.

Spánek na břiše

Pejsci si často lehávají na břicho, když si chtějí dát šlofíka. Tuto pozici mají v oblibě zejména chlupáči v mladším věku, protože jsou připraveni kdykoliv vyrazit ze spánku rovnou ke hře. V této pozici nejsou zcela uvolnění. Snaží se odpočívat, ale zároveň být i ve střehu.

Spánek na boku

Spát na boku je pro psy poměrně zranitelné, protože jsou jejich důležité orgány odhaleny. Znamená to, že se cítí dobře, ale ne tolik bezpečně a bezstarostně jako kdyby leželi na zádech. Pozice na boku také často značí, že se váš mazlíček dostal do REM fáze a zdají se mu sny.

Spánek v klubíčku

Když se váš pes stočí do klubíčka, cítí se ohrožený. V této pozici si chrání životně důležité orgány a šetří tělesným teplem. Pejsci se většinou stáčejí do klubíčka, když se ocitají v neznámém prostředí. Jde o instinktivní pozici, kterou pejsci zdědili po svých předcích.

Divocí psi a vlci v klubíčku spali neustále, protože museli být pořád ve střehu. V lesích na ně číhalo nebezpečí ze všech stran. Váš čtyřnohý kamarád si v této pozici moc neodpočine, protože se v ní necítí pohodlně, ale v dané situaci je pro něj praktická. Dále čtěte: Zjistěte vše o oblékání čtyřnohých mazlíčků.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47