Chytré zabezpečení domácnosti. Pomůže digitální dveřní kukátko

 Dům 
18. února 2020 06:54 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Digitální kukátko je k nerozeznání od obyčejného Depositphotos
I obyčejné dveřní kukátko lze s pomocí moderní techniky proměnit v bezpečnostní prvek. Umožní nahlédnout za dveře pohodlněji než tradičním kukátkem. Neprozradí, že se zrovna díváte, a je dokonale nenápadné i zvenčí.

Digitální dveřní kukátko se skládá z kamerové jednotky a náhledového monitoru. Velkou výhodou je, že do dveří nemusíte navrtávat žádné nové otvory, jelikož kamerovou jednotku lze umístit na místo po původním optickém kukátku. Pořídit si můžete různé modely s řadou funkcí. Myslete na to, že základní typ by měl obsahovat minimálně mikrofon nebo reproduktor pro oboustrannou komunikaci. Druhou část moderní digitální vychytávky tvoří náhledový monitor, který lze umístit rovnou na vnitřní stranu dveří. Není však problém monitor pomocí propojovacího kabelu umístit kamkoliv do bytu. Kromě displeje obsahuje většinou také ovládací tlačítka i prostor na paměťovou kartu.

Hlavní je bezpečnost

Pokud se rozhodnete zainvestovat, poohlédněte se po výrobku, který je vybaven také pohybovým senzorem i diodami pro noční vidění. V případě, že návštěvník stiskne tlačítko zvonku, nebo bude zachycen pohybovým senzorem, tak bude automaticky zaznamenán. Velkým plusem je, že se záznam ukládá do monitoru, který je umístěn uvnitř vašeho bytu. Pokud tedy někdo rozbije kameru, nebude to na dříve pořízené záznamy mít vliv, a vy tak snadno zjistíte, kdo kukátko poškodil.

Nezbytné je však dodržovat určitá pravidla při pořizování obrazového a zvukového záznamu. V první řadě nesmíte záznam zveřejnit, předat jej však jako důkaz policii můžete, také nesmí kamera snímat cizí vstupní dveře a užívání zařízení musí být jen pro osobní potřebu. Dražší modely kukátek jsou vybaveny také WiFi modulem, díky kterému se k němu budete moci připojit online odkudkoliv na světě a podívat se, kdo stojí přede dveřmi. Jak zabezpečit domov před odjezdem, jsme psali zde.

Pokud jde o pořizovací cenu, základní modely seženete do dvou tisíc korun. Digitální dveřní kukátko, které má řadu dalších funkcí, koupíte do pěti tisíc korun. U těch nejmodernějších modelů počítejte s cenou nad pět tisíc korun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve