K čemu všemu se doma hodí zbytky laku na nehty

 Ostatní 
25. května 2020 13:03 / Blanka Štiková
  1
📷
10 fotografií v galerii
Lakem můžete zdobit nejrůznější předměty Pixabay
Každé ženě, která si lakuje nehty sama, zbyde sem tam nějaká ta stará lahvička s trochou laku doma. Skoro vypotřebované laky nemusíte nutně vyhazovat, ale můžete jejich zbytek použít na spoustu tvořivých věcí. Na které?

Zbytek laku na nehty využijete leckde, stačí mít jen představivost. Pokud máte příliš málo laku, můžete ho klidně naředit s trochou odlakovače a hned budete mít více tekutiny na tvoření. Lakem můžete zdobit nejrůznější předměty, a to buď klasicky nanášením štětečku, kdy můžete kreslit nejrůznější motivy od kytiček, puntíků, usměvavých obličejů přes abstrakty. Anebo můžete vyzkoušet nakapat několik odstínů laku do misky s vodou, tak lak vytvoří jakousi batiku, stačí do toho namočit předmět, který chcete ozdobit a poté jen necháte zaschnout a je hotovo. Způsobů je několikero.

Na klíče

Každý má u sebe mnoho různých klíčů a stěží se v nich někdo vyzná, pokud je nemá nějak označené. A právě zde se vám mohou různobarevné laky hodit, neboť si jimi můžete nalakovat každý klíč jinak, a tak je od sebe konečně rozlišit. A pak už budete vědět, který klíč je od sklepa, který od vrátek a který od domu. A navíc budou vaše klíče jako nové a pěkně barevné. Jen si dejte pozor na to, abyste obarvili jen vršky klíčů a barva vám nestekla i na jejich ozubenou část, to byste pak možná už neodemkli. Jako bonus navíc můžete lakem nabarvit i třeba zámek k danému klíči.

Na prsteny a na náušnice

Prsteny z mědi a z jiných obyčejných kovů někdy při častém nošení na rukou zanechají nevzhledné černé kruhy, tuplem pak, pokud si s prstenem i myjete ruce. Právě s touto nepříjemností vám může pomoci váš lak. Zde vám bude stačit bezbarvý lak, kterým nalakujete vnitřky prstenu a poté už nebudete mít problém s kruhy. Lak ale můžete použít i na vaši bižuterii, třeba na takové barevné kruhové náušnice, které jsou již bez lesku. Když je natřete lakem, budou vypadat hned lépe.

Na hrnečky, skleničky či misky

Máte všechny skleničky a hrnečky jednobarevné a nerozeznáte si je s dalšími členy z rodiny? Pak se nabízí snadné řešení, kdy si můžete svůj hrneček či skleničku ozdobit podle svého. Stačí zapnout tvořivost. Na vašem hrnečku vás může potěšit jednoduchý smajlík, anebo třeba kytička či vaše iniciály, to už je čistě na vás. Nazdobit asi ale můžete třeba i mističky na různé pochutiny či nádobky na kosmetiku atd. Uvidíte, jak prokouknou a navíc se při tom určitě zabavíte.

Na auto

Ale také muži by mohli využít zbytek laku a pokud se ptáte jak, tak je to prosté. Každý muž má rád své auto a nechce, aby na něm byl vidět sebemenší škrábanec. A právě zde se nabízí možnost, jak využít lak. Ani nevadí, pokud nemáte přesně stejnou barvu, protože tu můžete snadno z různých barev namíchat. Drobné škrábance vám lak spolehlivě zakryje.

Na boty

Pokud máte na vašich botách drobné odřeniny nebo škrábance, které jsou nevzhledné, či třeba okopanou špičku nebo máte sedřenou barvu na podpatku, tak také existuje řešení. Stačí použít lak, který vám zde dobře poslouží a zakryje nežádoucí nehezké plochy. Za zkoušku nic nedáte.

Na silonky

Starší lak vám ale může pomoci například také s natrženými silonkami, což je pro každou ženu silně nepříjemná záležitost, a to hlavně pakliže večer teprve začal a vy musíte zůstat s roztrženými silonkami, které se začnou párat dál a dál. Ale tento lavinový efekt lze zastavit tím, že vytáhnete lak na nehty, ten vám zde pomůže. Potřete ideálně průhledným lakem (ale pokud je rozjeté oko pod sukní, tak klidně i jakýkoli lak) začátek a konec oka a uvidíte, že si polepšíte.

Na rozlišení předmětů v domácnosti

Pokud je vás v domácnosti více a vaše věci si často berou ostatní členové, můžete si tyto předměty jednoduše odlišit, ať už jde o hřeben či třeba o nabíječku. Lak vám pomůže vaše věci nejen rozlišit, ale také zkrášlit.

Na obálky

Samolepicí obálky na dopisy jsou fajn, ale když už je máte nějakou tu dobu doma, tak časem přestanou lepit. Na to můžete využít nejen obyčejné lepidlo, ale také právě lak na nehty. Jako bonus vám navíc bude to, že s lakem na obálce váš dopis určitě nikdo nepovolaný neotevře, protože to bude držet opravdu dobře. Ostatně uvidíte sami.

Na vázy

Pokud máte obyčejnou bezbarvou vázu na květiny, můžete ji také zkusit vyzdobit, aby vypadala veseleji. Takové barevné kytičky, tečky či jiné ornamenty váze jen prospějí. Dále čtěte: Jak se jednou provždy zbavit octomilek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve