Cola domácnosti zatočí s vodním kamenem a odstraní i skvrny z oblečení

 Dům 
21. května 2020 14:10 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Sladký nápoj vám pomůže s úklidem  Depositphotos
Coca-Cola je populární nápoj, který chutná spoustě lidem. Pravidelná konzumace Coca-Coly není pro organismus příliš zdravá. Obsahuje velké množství cukru. Jde však o multifunkčního pomocníka v domácnosti. Zjistěte, jak sladký nápoj využít.

Pití Coca-Coly má z dlouhodobého hlediska na lidský organismus negativní dopad. Můžete po ní dost výrazně přibrat, naleptá vám zubní sklovinu a bude vám hrozit vyšší riziko vzniku infarktu. Naopak pokud cítíte žaludeční nevolnost, pomůže vám. Neměli byste ji však pít pravidelně. Ochutnejte ji a zbytek Coca-Coly využijte k praktickým činnostem.

Coca-Cola zvítězí nad vodním kamenem

Vodní kámen trápí každou domácnost. Vyzrajete nad ním s pomocí Coca-Coly. Můžete ji použít na vyčistění toalety, spolehlivě odstraní vodní kámen. Nalijte ji po obvodu celé mísy a následně ji nechte působit alespoň jednu až dvě hodiny. Následně toaletu dočistěte štětkou a spláchněte.

Coca-Cola vyzraje i nad vodním kamenem ve varné konvici. Nalijte ji v dostatečném množství do rychlovarné konvice a nechte ji několik hodin působit. Konvici nezapínejte. Nakonec Coca-Colu vylijte a konvici vypláchněte vodou. Po vodním kameni nenajdete ani stopu.  

Coca-Cola vám pomůže bojovat proti rzi

Rez z kovových předmětů můžete dostat snadno, když zjistíte, jak na to. Coca-Cola je pro boj se rzí ideální. Nalijte nápoj do nádoby, kam položíte zrezlý předmět. Nechte ho chvíli odmočit. Uvidíte, že za chvíli bude rez pryč. Pokud je předmět větší. Namočte hadřík či houbičku do sladkého nápoje a očistěte ho ručně. Coca-Colu hned nesmývejte, ale nechte ji nějakou chvíli na předmětu působit.

Coca-Cola odstraní mastné skvrny z oblečení

Mastné skvrny na oblíbeném oblečení nepotěší nikoho. Můžete se jich jednoduše zbavit s pomocí Coca-Coly. Možná vám přijde děsivé nalít tmavý nápoj na vaše oblečení. Patrně se budete bát, že vám tam po ní zůstane ještě větší skvrna. Opak je však pravdou.

Na špinavé místo nalijte trochu sladkého nápoje a nechte ho několik hodin působit. Nakonec oblečení vhoďte do pračky, nebo ho vyperte ručně. Po mastné skvrně nebude ani památky. Coca-Cola se vám bude hodit i v případě, že si své oblečení zašpiníte krví.  

Coca-Cola si poradí s připáleným nádobím

Na vaření a pečení je nejhorší, že po něm musíte čistit připálené a mastné nádobí. S Coca-Colou vám to však půjde snadno. Do hrnce, plechu či pánvičky nalijte dostatečné množství sladkého nápoje a nechte působit několik hodin. A připálenina bude pryč. Přečtěte si o tom, jak prakticky využít kartony od vajec.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008