Poštovní schránky z celého světa jako inspirace pro všechny zručné kutily

 Ostatní 
21. května 2020 11:01 / Veronika Prášilová
  0
📷
10 fotografií v galerii
Poštu můžete přijímat s grácií Internet
Jednou z prvních věcí, kterou u vás návštěvy uvidí, je poštovní schránka. Každý ji máme a i v tomto případě se můžete odlišit od sousedů. Zapomeňte na fádní schránky z obchodů a udělejte si vlastní, netradiční, třeba dokonce uměleckou.

Poštovní schránka může mít tisíce podob a tvarů, může být vyrobená z různých materiálů a my věříme, že když se inspirujte v naší fotogalerii, vymyslíte si svou vlastní unikátní schránku, kterou vám budou všichni závidět. 

Schránka musí chránit

Každá schránka by měla mít tři základní parametry: měla by se do ní vejít běžná pošta, měla by být raději zamykatelná a nesmí se do ní dostat voda. Co se týká velikosti, tak i pro poštovní doručovatele bude lepší, když se do ní vejdou zásilky velikosti o minimálním formátu A4 (297 x 210 mm) a tloušťce alespoň 3 cm. To je přibližně velikost takzvané obyčejné zásilky, kterou odesílatel nechce posílat doporučeně. Typicky jde o různé katalogy, například zásilkových společností.

Buďte kreativní

Ať už máte jakékoliv povolání nebo koníček, můžete to dát najevo i poštovní schránkou. Truhlář si může schránku vyrobit ze dřeva, stavař z cihel, včelař ji může mít ve tvaru úlu. I vaše záliby se mohou promítnout do tvaru schránky. Jste-li třeba fandy seriálů, mohla by mít schránka například podobu některé oblíbené postavy, jak můžete vidět v naší fotogalerii pod článkem. V tomto konkrétním případě jde o předělaný odpadkový koš, jehož autor je fandou seriálu Futurama. A když kupujete nový počítač, skříň toho dosloužilého nemusí skončit ve sběrném dvoře, jak je opět patrné ve fotogalerii.

Oživte svou starou schránku

Jestli se vám nechce pouštět do výroby nové schránky, nemusí to znamenat konec nadějí. Novou vizáž vaší současné schránce může vtisknout například obyčejné pomalování či jiná technika. Opět může motiv kopírovat vaše povolání nebo záliby. Jedna z fotografií v galerii například zobrazuje schránku s motivem obrazu Vincenta van Gogha. No a když do práce zapojíte děti, vzniknout může veselé dílko, které budou vašemu potomkovi spolužáci závidět.

Máte-li kreativního a tvořivého ducha, podívejte se na další nápad. Ukážeme vám, jak si můžete zrenovovat starý stůl.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve