Když s vámi pes nemůže na dovolenou, existují následující možnosti

 Mazlíčci 
26. června 2020 13:52 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Odloučení byť jen na pár dnů je těžké pro všechny Depositphotos
Ať už letos pojedete na dovolenou kamkoliv, ne vždy je to možné s vaším čtyřnohým kamarádem. Jestli s vámi z jakéhokoliv důvodu nemůže, vyvstává otázka, kam s ním. Nabízí se hned několik možností.

Pokud se vám nepodaří v místě vaší dovolené najít penzion, kde mohou pobývat také pejsci, budete muset popřemýšlet o náhradním řešení.

Rodina a přátelé

Nejlepší samozřejmě je, pokud může váš čtyřnohý přítel cestovat s vámi a vám tak odpadne starost, kdo vám jej na těch několik dnů pohlídá. Ovšem ne vždy je to možné, zejména tehdy, cestujete-li letecky do zahraničí. V takovém případě přichází často na řadu někdo z příbuzných či přátel, ale ani to nemusí být sázka na jistotu. Skvělou službou, kterou dnes naleznete v každém kraji, ne-li dokonce okrese, je komerční hlídání pejsků.

Hlídání u vás doma

To je nabízeno ve třech nejčastějších variantách. Někteří provozovatelé služeb doporučují jako vhodnou variantu hlídání pejska přímo v domácím prostředí. To znamená, že se k vám po dobu dovolené někdo nastěhuje domů, což je na jednu stranu pro pejska příjemné, protože zůstane v prostředí, které zná. Na druhou stranu, pokud dotyčné dobře neznáte, není jednoduché si je pustit do soukromí a navíc jim dát všanc celou svou domácnost. Další možností je venčení například třikrát denně. Tato varianta je však vhodná jen v případě, že je váš pes schopný zůstávat doma sám.

Dočasný náhradní domov

Další službou, kterou mnohé organizace nabízejí, je rovněž hlídání pejsků v domácím prostředí, avšak tentokrát v domácnosti provozovatele. V takovém ubytovacím zařízení, které je obvykle součástí většího rodinného domu se zahradou, mohou pejsci využívat podobného komfortu, jako mají doma, podmínkou ale je, aby se dobře snášeli s ostatními parťáky. Při takovém hlídání nebývají pejsci nijak separovaní, takže pokud váš mazlíček zrovna nesnese přítomnost dalších psů, je buď nemožné jej do takového zařízení umístit, a pokud ano, pak vás to bude stát několik stovek navíc.

Psí hotely

Zřejmě nejčastější variantou, která je také nejvíce prověřená a žádaná, je pak ubytování vašich parťáků v takzvaných psích hotelech. V těchto zařízeních pejsci pobývají ve venkovních či vnitřních kotcích podle toho, zda jsou zvyklí žít v bytě či na dvorku, mají pravidelný přísun stravy a podle požadavku jsou dvakrát až třikrát denně venčeni.

Pokud navíc nemají problém s dalšími psy, absolvují obvykle procházku ve větší tlupě, takže mají možnost navázat přátelské vztahy s dalšími obyvateli hotelu. Tento typ ubytování se pohybuje od dvou až pěti set korun za noc, avšak pokud je hotel prověřený vašimi známými či vlastními zkušenostmi, jistě budete považovat tuto cenu za adekvátní.

Velkolepé setkání

Na druhou stranu je třeba počítat s tím, že ne každému pejskovi takové odloučení svědčí, takže po vás může po celou dobu tesknit. Lépe samozřejmě snáší pobyt ti, kteří jdou do hotelu s parťákem, kterého dobře znají a nejsou tudíž v kotci sami. A věřte tomu, že ať už tam bude váš pejsek sám či ve dvojici, jejich nadšení poté, co si pro ně přijdete, z nich nevyprchá ještě hodně dlouho a budou si vážit každé chvilky, kterou budou s vámi trávit.

Pokud však nakonec po zvážení všech pro a proti přistoupíte k dovolené strávené s vaším mazlíčkem, zkuste vašeho pejska na cestu připravit. Především, nepojedete-li autem. Podívejte se, jak cestovat se psem vlakem či autobusem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47