Mouchy patří mezi nejotravnější tvory. Poradíme, jak se jich zbavit

 Ostatní 
17. července 2020 09:56 / Eva Vogelová
  2
📷
6 fotografií v galerii
Některé bylinky mouchy spolehlivě odpudí  Pixabay
V létě mouchy najdete všude. Sednete si s jídlem na zahradu a ony za vámi hned přiletí. Často se dostanou i dovnitř. Neustále poletují okolo a občas si na vás i drze sednou. Odhánět je od sebe plácačkou či novinami není řešení, protože jde o boj s větrnými mlýny. Vyzkoušejte efektivnější způsoby, jak se jich zbavit.

Chcete si užívat horké letní dny na terase, balkoně či zahradě, ale otravují vás mouchy? Bez nich by bylo léto dokonalé. Kromě toho, že nepříjemně bzučí, přenášejí nemoci a kladou vajíčka do jídla. Odežeňte je jednoduchými způsoby, aby vašemu letnímu relaxování už nic nebránilo.

Vytvořte si na mouchy past

Nachystejte si několik PET láhví a odřízněte jejich dno tak, aby vám z něj vznikly menší mističky. Do nich nalijte nějakou levnou a velmi sladkou limonádu. Rozmístěte je tam, kde nejčastěji odpočíváte. Většina z nich k limonádě přiletí a utopí se tam. Jednou za několik dní starou limonádu vyměňte za novou.

Nasaďte aromatické bylinky

Mouchy nesnášejí aromatické bylinky. Odpudí je především máta, bazalka, šalvěj či levandule. Pokud často sedáváte na zahradě, nasaďte si je na místo, kde nejčastěji přebýváte. Můžete si je zasadit i do květináčů a postavit je na terasu či balkon. K odpuzení much vám jedna bylinka nebude stačit. Ideálně si jich pořiďte několik a postavte na místa, kde nejčastěji v létě odpočíváte. 

Slepte jim křídla

Nachystejte si starý sprej na vlasy a mějte ho u sebe, když na vás útočí mouchy. Využijte některý z předchozích triků, a když si přece jen nějaká moucha k vám dostane, dorazte ji sprejem na vlasy. Jde o poměrně krutou metodu. Sprej na vlasy jí totiž slepí křídla. Mouchy si sednou a už nevzlétnou.

Vylouhujte hřebíček

Mouchy odpuzuje aroma hřebíčku. Nachystejte si menší misky nebo další ořezané PET láhve. Nalijte do nich vlažnou vodu a vhoďte do nich několik celých hřebíčků. Díky vodě se jejich silné aroma uvolní a mouchy odpudí.

Opět misky rozmístěte do míst, kde nejraději relaxujete. Pokud máte mouchy i vevnitř, položte vodu s hřebíčky na parapety. Tento způsob je multifunkční, protože kromě much zároveň odpudí i komáry a vosy. Jakými dalšími způsoby můžete komáry odehnat?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve