Vyrobte si extrémně levné a kvalitní hnojivo z droždí. Využijete ho na květiny i zeleninu

 Dílna 
19. července 2020 08:44 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Droždí rozpustíte ve vodě a nalijete do rozprašovače  Depositphotos
Kvasnice jsou primárně určené k pečení. Mají však více využití, o kterých někteří lidí neví. Obsahují vlákninu, vitaminy a minerály, takže jejich pravidelná konzumace bude mít pozitivní vliv na vaše zdraví. Droždí prospěje i vašim rostlinám. Můžete si z něj udělat hnojivo a rostliny vám po něm budou růst jako divé.

Nemusíte si už kupovat drahé hnojivo v obchodě. Stačí, když si pořídíte droždí. Obsahuje totiž živé kultury, které prospívají lidem i rostlinám. Když ho budete dodávat rostlinám pravidelně, budou krásně kvést a hojně plodit. Kvasnice můžete použít na zeleninu, květiny i bylinky.

Kdy droždí používat?

Kvasnice představují pro rostliny malý zázrak. Dokáží totiž stimulovat růst a výrazně podpořit kvetení. Působí pozitivně na všechny rostliny. S droždím nemůžete nic zkazit. Neublíží rostlinám v žádném ročním období, ale nejvíce jim prospěje na jaře a v létě.

Nejméně ho rostliny potřebují v zimě, hnojit je můžete do podzimu. Samotné droždí i hnojivo z droždí musíte skladovat v lednici při teplotě okolo pěti stupňů Celsia, aby vám vydrželo co nejdéle.

Výroba hnojiva z droždí

Udělat si hnojivo z droždí je velmi jednoduché. Zvládne to každý. Nezabere vám to ani moc času. Budete k tomu potřebovat následující ingredience:

  • 1 kostka kvasnic
  • 1 litr vody

Postup

Poměr vody a kvasnic záleží na tom, jak velké množství hnojiva potřebujete. Ve větším množství platí poměr jedna ku pěti. Jde o jeden díl kvasnic a pět dílů vody. Pro začátek dejte vařit vodu. Neměla by být horká, ale spíše teplá. Vhoďte do ní kostku droždí. Nechte ji tam kvasit celý den. Nádobu, ve které máte kvasnice s vodou, rozhodně ničím nepřikrývejte, protože jinak by mohla poměrně rychle vybouchnout.

Následně kvasnice důkladně smíchejte se dvěma litry vody, aby byly řidší. Nakonec nalijte roztok do rozprašovače a zhruba jednou až dvakrát týdně s ním stříkejte své rostliny. Dále čtěte: Kromě hnojiva z kvasnic si můžete doma vyrobit vůni, která přebije každý smrad.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47