Odstraňte ze zavařovacích sklenic nálepky i s lepidlem. Bez zbytečné námahy

 Ostatní 
31. července 2020 09:09 / Eva Vogelová
  12
📷
5 fotografií v galerii
Etiket se jednoduše zbavíte pomocí oleje Depositphotos
Skladujete doma sklenice, které plánujete použít třeba na zavařování? Vždy jsou na nich nalepené nějaké etikety, které nejdou jednoduše odlepit. Když už se vám je podaří něčím seškrábat, zbude po nich lepidlo. Poradíme vám, jak nálepky i s lepidlem hravě odstranit.

Na sklenicích z obchodu bývají nalepené etikety, které lze dostat dolů poměrně obtížně. Pokud sklenice ještě chcete zužitkovat, musíte si s nálepkami poradit. Překvapivě to jde i jednoduše, ale musíte vědět, jak na to.

Umyjte sklenice v horké vodě

Nejprve sklenice umyjte v horké vodě. Můžete je naskládat i do myčky. Uvidíte, co s nimi horká voda udělá. Některé etikety by se mohly díky ní odlepit. Nemusí se to však podařit u všech. Proto přejděte k dalším krokům.

Přichystejte si jedlou sodu

Smíchejte dvě čajové lžičky jedlé sody s malým množstvím vody. Měla by vám vzniknout hustá kašička. Pokud bude řídká, zahustěte ji další lžičkou jedlé sody. Pastu naneste na etikety či zaschlé lepidlo a zhruba hodinu až dvě nechte působit. Nakonec si vezměte vlhký hadřík a setřete nálepky. Nyní by měly jít stáhnout dolů snadno.

Potřete sklenice olejem

Pokud vám metoda s jedlou sodou nepomůže, vyzkoušejte olej. Vezměte si papírovou utěrku a do ní nalijte menší množství oleje. Důkladně s ním potřete etiketu a chvíli nechte působit. Následně vezměte vlhký hadřík a nálepku s ním setřete.

Vyzkoušejte citronovou šťávu

Další možností, jak dostat ze sklenice etiketu, je použití citronové šťávy. Smíchejte ji s vodou a potřete s ní nálepky na sklenicích. Zhruba hodinu ji nechte působit. Nakonec vezměte vlhký hadřík a setřete s ním i nálepku. Namísto citronové šťávy můžete využít i ocet.

Použijte líh či odlakovač na nehty

Pokud vám nezaberou předchozí metody, vyzkoušejte líh. Naneste ho na papírovou utěrku a utírejte s ní sklenici tak dlouho, dokud nebude její povrch hladký. Poté ji nechte odmočit v horké vodě a etikety by se měly už pomalu začít samy odlepovat. Pokud nemáte líh, vyzkoušejte obdobným způsobem odlakovač na nehty. Dále čtěte: Nevyhazujte staré tuhé mýdlo. Poslouží vám v domácnosti.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve