Pěna na holení je multifunkční pomocník v celé domácnosti

 Ostatní 
27. srpna 2020 09:23 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pěna na holení si dokáže poradit s mastnotou  Depositphotos
Pěna na holení se najde téměř v každé domácnosti. Primárně ji lidé používají na holení různých částí těla, ale málokdo ví, že má mnohem více využití. Upotřebíte ji zejména v domácnosti. Díky ní si můžete zjednodušit různé úkony. Zjistěte, jak ji použít.

Pěnu na holení nemusíte použít pouze na pokožku. Budete se vám hodit i při úklidu. Má několik využití, o kterých jste patrně nikdy neslyšeli. Nemusíte mít žádnou drahou značku, stačí, abyste doma měli tu nejlevnější. I ta totiž dokáže v domácnosti divy.

Mastná trouba

Pokud často pečete jídlo v troubě, patrně ji musíte neustále i čistit. Málokoho tato činnost baví. Můžete si ji však zjednodušit pomocí pěny na holení. Poradí si dokonce i s mastnotou. Pěnu na holení nastříkejte do znečištěné trouby a rovnoměrně ji rozetřete. Nechte zhruba půl hodiny působit, a poté ji vyčistěte houbičkou. Mělo by vám to jít poměrně snadno. Nakonec vnitřek trouby opláchněte vodou.

Zamlžené zrcadlo

Po koupeli či sprše se vždy zrcadla v koupelně zamlží. Můžete tomu předejít díky pěně na holení. Vytvoří na povrchu zrcadla ochranný film, díky kterému se to už nestane. Nastříkejte menší množství pěny na zrcadlo a rozetřete ji hadříkem dosucha. Pěnu na holení můžete použít na zamlžování jakýchkoli skel. Pokud nosíte roušku a mlží se vám brýle, potřete si je pěnou. A problém s rosením bude vyřešený. 

Skvrny na koberci

Jednou za čas se téměř každému stane menší nehoda v podobě vylitého pití na koberci. Pokud máte doma pěnu na holení, nemusíte hned panikařit. Nastříkejte pěnu na skvrnu a nechte ji tam působit zhruba dvacet minut. Následně ji tam vetřete, aby si poradila i s tou nejhlubší skvrnou. Počkejte několik hodin a skvrnu vymyjte vodou.

Rozmazaný lak na nehty

Lakování nehtů dá občas zabrat. Málokteré ženě se podaří natřít lak tak, aby ho neměla i na kůžičce okolo nehtů. Už se tím nebudete muset trápit, protože vám pomůže pěna na holení. Díky ní odstraníte barvu z kůže, ale na nehtech vám zůstane. Dále čtěte: Tablety do myčky mají všestranné využití. Odmastí kuchyň i pračku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod