Při výměně podlahy berte ohled na domácí mazlíčky. Ne každá je pro ně vhodná

 Mazlíčci 
27. srpna 2020 14:20 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nepříjemné je, pokud vašim pejskům podkluzují packy Depositphotos
Plánujete rekonstrukci vašeho domova, jejíž součástí bude také výměna podlah? Než začnete, musíte si jasně stanovit, jaké nároky na novou krytinu budete mít. Jste-li mladý pár žijící bez dětí, nepotřebujete podlahu, která zvládne příliš zátěže. Naopak rodina, která má potomky, musí mít v tomto ohledu nároky vyšší.

A pokud s vámi sdílí domácnost také například pes, myslete i na něj, určitě vám bude vděčný.

Linoleum už není nuda

Ideální podlahovou krytinou pro majitele mazlíčků je jednoznačně vinyl. Jeho povrch je vysoce odolný, podlaha se snadno udržuje a není problém, pokud se na ni vylije třeba miska s vodou. Dnešní výrobci navíc nabízejí vinylové podlahy v takových provedeních, která se už dávno nepodobají klasickým linoleům, jako známe z dob socialismu. Existuje mnoho dekorů a barevných odstínů, takže si ten pravý pro svou domácnost jistě vyberete.

Ze začátku podlaha může vašim mazlíčkům podkluzovat, ale jejich tlapky si na ni velmi rychle zvyknou a brzy to pro ně nebude problém. Nemusíte se ani obávat, že by podlahu poškodili svými drápky nebo nějakým nezbedným chováním. A pokud máte navíc malé děti, vinyl oceníte dvojnásob.

Na laminát dejte speciální nátěr

Naopak méně vhodnou je v případě chovu domácích mazlíků laminátová podlaha, která je velmi náchylná na kontakt s tekutinou. Takže v případě, že váš miláček občas vykoná malou potřebu, může se stát, že se vám podlaha začne vzdouvat.

Elegantně se to dá vyřešit speciálním nátěrem, který pomáhá podlahu chránit, ale je třeba myslet na to, že se musí v pravidelných intervalech obnovovat. Laminátová podlaha navíc poměrně hodně klouže, pravdou však je, že bývá velmi odolná proti poškrábání. Proto, pokud se nakonec pro tento typ podlahy rozhodnete, volte ten s vyšší třídou zátěže.

Dřevo vás zklame

Co se týká dřeva, na to v případě, že máte psy nebo kočky, raději zapomeňte. Byli byste brzy zklamaní. Dřevěné podlahy jsou sice nádherné na pohled, ale také velmi náročné na údržbu, a to i když nemáte zvířata. Čtěte také: Ošetřování a čištění parketových podlah. Čeho se vyvarovat a co se naopak doporučuje

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve