Blíží se Dušičky. Osaďte hroby rostlinami, které vydrží i do jara

 Ostatní 
22. října 2020 14:07 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
V období Dušiček se většina hrobů zahalí do květinové výzdoby Depositphotos
Už za pár týdnů budou Dušičky. Řada lidí se tak vypraví na hřbitovy, aby zde zapálili svíčku a ozdobili hroby svých blízkých a příbuzných. Máme pro vás pár tipů, jaké rostliny jsou pro tento typ výzdoby nejvhodnější.

V dnešní uspěchané době není bohužel možné hroby svých milovaných navštěvovat tak často, jak bychom si třeba přáli. Řada lidí proto myslí na takové dekorace, které opravdu vydrží. Pořídit tematicky laděné aranžmá či věnec můžete v této době téměř všude. Bohužel, většina z nich není příliš vkusná a z velké části je navíc tvoří umělé květiny. A o jejich ceně ani nemluvě. Vyzdobit hrob můžete i jinak. Rostlinami, které vydrží jakékoliv počasí.

Keře a polokeře

K typicky podzimním rostlinám patří vřesy, vřesovce, rozchodníky a chryzantémy. Z keřů a polokeřů uvažujte nad koupí stálezeleného zimostrázu, vhodný je i dřišťál či nízký skalník. Svěží zeleň dodají keříky hebe. Některé z nich jsou spíše okrasné listem, další zase krásně kvetou. Ale pokud je zkombinujete dohromady, získáte tím opravdu krásnou dekoraci, která vám vydrží i přes zimu. 

Nebojte se oblázků

Osázená nemusí být celá plocha hrobu. Volná místečka mezi jednotlivými keříky můžete vyplnit oblázky, štěrkem nebo mramorovou drtí, stejně tak bude hezky vypadat i trávník, třeba v kombinaci s kůrou či dřevěnou štěpkou, kterou obsypete místa kolem keříků. 

Nechejte to na břečťanu

Pokud máte skutečně málo času, pak je ideální volbou pro výsadbu břečťan. Jde o zcela nenáročnou rostlinu, která nepotřebuje žádnou zvláštní péči a nevadí jí ani stín. Záleží na vás, jaký směr růstu mu udáte. Může vám obrůstat náhrobek nebo plochu hrobu. Vše ještě můžete ozdobit vlastnoručně vytvořeným věncem. Návod jak na to najdete zde.

Barevná záplava

Chcete-li do vší té zeleně vnést trochu krásné podzimní barvy, podívejte se v obchodech po bergéniích, rozchodnících nebo podzimních astrách. Celou výzdobu ještě rozzáří krásnohlávek. Velký efekt vytvoří podzimní výsadba cibulovin do plochy trávníku na hrobě. Díky tomu budete mít na jaře krásně vykvetlý hrob. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve