Staré střešní tašky můžete ještě využít. Lze z nich vytvořit zídku, obrubu u záhonu a další praktické věci

 Ostatní 
12. listopadu 2020 10:29 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Staré střešní tašky je škoda vyhodit Depositphotos
Staré pálené střešní tašky mnoho lidí mění za nové. Byla by ale škoda rozbít původní tašky na drť, dají se totiž ještě využít. Budete překvapeni, co vše z nich lze postavit.

Pálené střešní tašky vypadají dobře a vydrží dlouhé roky, přesto i tuto oblíbenou krytinu je občas třeba vyměnit za novou. Nezbavujte se ale původních tašek. Můžete z nich vytvořit zajímavé dekorace. Využijte toho a pusťte se do díla.

Zastřešte si dřevník

Na střechu domu se možná už staré pálené tašky nehodí, ale vašemu dřevníku, chatce na nářadí či nástřešku by ještě mohly dobře posloužit. Pokud jste neporušených tašek zachránili jen pár, můžete zastřešit alespoň psí boudu.

Kamenné zídky

Jestliže máte jen několik kousků starých tašek, můžete jimi zakrýt třeba kamennou zídku. Jestli jich ovšem máte více, klidně z nich lze celou zídku i postavit. Buď je na sebe jen tak poskládáte, nebo tašky využijete místo kamení a dáte je do drátěných košů, takzvaných gabionů. Tašky můžete do gabionů poskládat naležato, nastojato i na bok. Taky je lze proložit kamením nebo cihlami, záleží to čistě na vás a vašem vkusu.

Hmyzí hotel, ptačí krmítko

I s doslova pár kousky tašek můžete ještě vybudovat něco hezkého, ale zároveň užitečného. Pálenou tašku můžete použít třeba na zastřešení ptačího krmítka. O tom, jak si doma ptačí krmítko vyrobit, jsme psali zde. Pár tašek zužitkujete i při stavbě takzvaného hmyzího hotelu, který k vám na zahradu přiláká spoustu užitečného hmyzu. Jak hmyzí hotel postavit, se dočtete zde.

Obruba záhonů

Pálenými taškami můžete nahradit také obrubníky, kterými běžně ohraničujete záhony nebo stromy, stačí je částečně zapustit do hlíny. Cihlová barva působí na zahradě velmi dobře. Z cihlových tašek lze vytvořit také bylinkový záhon, který svým tvarem připomíná šneka.

Originální lavička

Posezení není na zahradě nikdy dost. Zkuste si jedno takové vyrobit třeba pomocí dřevěné desky a starých střešních tašek. Z těch vytvořte základnu, na kterou pak položíte dřevěnou desku. A lavička je na světě.

Chodníček v zahradě

Dokonce i rozbité a poničené střešní tašky lze využít. Všechny úlomky rozdrťte a vysypejte jimi zahradní cestičky. Nezapomeňte kusy tašek pořádně upěchovat, aby nikde netrčely ostré hroty, o které byste se mohli zranit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47