Staré obaly od CD nevyhazujte. Můžete z nich vytvořit hezkou i praktickou dekoraci

 Dílna 
19. listopadu 2020 14:25 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Byla by škoda obaly od CD vyhodit do koše Depositphotos
Vdechnout nový život starým věcem, může být velmi přínosné. Vytvoříte tak zajímavé praktické doplňky do bytu doslova za hubičku. Pokud máte doma staré a nepoužívané obaly od CD nosičů, máte tři možnosti. Buď je necháte válet v šuplíku, dáte je do kontejneru na plast, nebo z nich vytvoříte hezký a zároveň praktický box, třeba na tužky.

Pokud se rozhodnete staré obaly od CD ještě využít, směle do toho. Velkou výhodou je, že když z plastových CD obalů vytvoříte jednu věc, může mít mnoho podob a dokonce i využití. Vše záleží na vaší fantazii.

Co budete potřebovat

Než se pustíte do díla, je dobré si připravit několik věcí, které k tvoření budete potřebovat.

  • minimálně čtyři obaly od CD nosičů
  • lepidlo
  • fotografie, zdobný papír nebo látku

Box zvládne vyrobit i dítě

Výroba boxu ze starých CD obalů je docela snadná a zvládne ji i šikovné dítě. Nejdříve začněte tím, že z obalů vytáhnete původní papírové vložky a nahraďte je novými podle vkusu. Můžete si například vytisknout rodinné fotografie, nebo použít ozdobný balicí papír. Novou výplň si pomocí nůžek upravte tak,aby se pěkně vešla do plastového obalu. Plastové obaly potom spojte k sobě do tvaru kostky. Dejte ale pozor, abyste vše slepili tak, abyste stále mohli obal od CD otevírat. To pro případ, že byste chtěli fotografie či ozdobný papír po čase vyměnit za jiný.

Pokud byste chtěli, můžete slepenou kostku dekorativním papírem nebo vámi vybranou látkou také oblepit zvenku. Záleží na tom, která varianta se vám líbí víc.

Obal má široké uplatnění

Jak hotový box využijete, je jen na vás a vaší fantazii. Můžete jej dát na pracovní stůl a dát do něj pastelky, fixy, pera, štětce či jakékoliv jiné kancelářské potřeby. Box ale může posloužit i jako obal na škaredý květináč, jídelní příbory, vařečky či kosmetické potřeby v koupelně.

Pokud potřebujete třeba na pracovní stůl větší pořadač, nemusíte zůstat jen u jednoduchého boxu ze čtyř obalů od CD, ale stejným způsobem si můžete vytvořit větší box o několika přihrádkách. Stačí základní boxy slepit k sobě.

A pokud byste rádi využili i samotné CD nosiče, které už třeba kvůli značnému poškrábání nefungují, polepte je pěkným papírem nebo látkou a využijte je jako podtácky pod hrnky s horkou kávou či čajem. O tom, co všechno se dá vyrobit z papírových obalů od vajec, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod