Krásné obaly na květináče nemusíte kupovat v obchodě. Snadno je vyrobíte sami

 Dílna 
16. dubna 2021 11:09 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kachličky můžete proměnit v hezkou dekoraci Depositphotos
Přemýšlíte o pořízení nových obalů na květináče, které oživí váš interiér? Nemusíte hned utíkat do obchodu a pořizovat je za drahé peníze. Máme pro vás tip, jak si je snadno vyrobit doma. Navíc přesně podle vašeho vkusu.

Pokud zrovna doma obkládáte koupelnu, kuchyň či terasu, určitě vám zbyly nějaké kachličky. A právě z nich lze vytvořit krásný obal na květináč. Pokud žádné náhradní kachličky nemáte, můžete si pořídit pár kousků v obchodě. Zvolíte tak vzor či barvu, která bude přesně odpovídat vašim představám.

Když budete pracovat s kachličkami, které máte doma, získáte perfektní dekoraci, která bude ladit s obložením vaší koupelny či jiného prostoru. 

Co budete potřebovat

  • 4 ks kachliček
  • lepidlo na keramiku
  • PET láhev nebo květináč

Jak na to

Obal na květináč vyrobíte docela snadno. Stačí k sobě kachličky přilepit pomocí lepidla do tvaru krychle. Pokud máte kachliček více, klidně můžete dát jednu i na dno, ale není to třeba. Ze spodní části PET láhve pak uřežte kus, který se do vašeho nového obalu vejde, aniž by vyčníval. Do plastového květináče nasypejte substrát a zasaďte květinu dle vašeho výběru. Můžete místo uřezané PET láhve použít také malý květináč vhodných rozměrů. Pokud ale nemáte na obalu přilepené i dno, nezapomeňte na to, že květináč nesmí mít odtokové otvory, aby vám pak voda netekla ven.

Kachličky lze i vylepšit

Pokud se vám líbí kachličky s určitým specifickým vzorem, které jsou příliš drahé, můžete ušetřit díky chytrému nápadu. Často stačí pořídit laciné hladké kachličky a na ně pak nalepit nálepku s příslušným motivem. Tímto způsobem například vytvoříte obaly na květináče s oblíbeným marockým vzorem doslova za pár korun. Kachličky také můžete doladit pomocí barev.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47