Pískoviště dokáže na zahradě vytvořit i naprostý nešika. Chce to jen dobrý nápad

 Dílna 
20. května 2019 11:32 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pískoviště dětem udělá radost Depositphotos
Pískoviště děti milují a dokáží se v něm zabavit na dlouhé hodiny. Navíc tato zábava nemá jepičí život a dětem dělá radost řadu let. Pokud ale nejste manuálně zruční, možná si nedovedete představit, že byste svým ratolestem nějaké pískoviště vybudovali. Vyvedeme vás z omylu. Stačí trocha kreativity a pískoviště máte takřka bez práce.

Velkou výhodou pískoviště je, že se hodí na velkou i malou zahradu a že se pro něj najde místo i na malé předzahrádce. Stačí se jen prostorovým možnostem přizpůsobit. Děti si vyhrají na jakémkoliv prostoru a budou vděčné i za mini pískovišťátko.

Stará skříň

Starou skříň snad není problém sehnat. Pokud ji nemáte doma vy nebo vaši známí, dejte si třeba na internetovém bazaru inzerát, určitě se najde někdo, kdo vám podobný kousek nábytku rád přenechá zdarma jen za odvoz. Skříň pak stačí jen natřít veselými barvami a případně oddělat pár polic, aby uvnitř vznikl dostatečný prostor pro dětskou hru. A když budete hledat na zahradě optimální místo pro pískoviště, mějte na paměti, že by nemělo být na přímém slunci, ať vaše děti nedostanou v zápalu hry úpal.

Plastový box

Další možností, jak bez práce vytvořit pískoviště, je pořídit dostatečně velký plastový box. A to je vše. Do něj už jen nasypete písek a máte hotovo. Velkou výhodou je, že plastové boxy mívají obvykle i víka, takže pískoviště můžete na noc zakrývat. Kočky totiž do písku rády vykonávají svou potřebu a vy tak pískoviště ochráníte před jeho znečištěním. Mějte ale na paměti, že písek  je poměrně těžký, takže plastový box by měl být dostatečně pevný. Na výrobky z křehkého plastu proto rovnou zapomeňte. Pískoviště z plastového boxu ocení obzvláště rodiny, které mají jen maličké zahrady nebo předzahrádky - toto řešení totiž nezabere moc místa. Klidně můžete toto pískoviště dát i na balkon v paneláku.

Guma z traktoru

Pokud máte možnost získat někde nepoužívanou obří pneumatiku z traktoru či jiného zemědělského stroje, opět ji můžete proměnit v pískoviště. Pomalujte gumu veselými barvami a dovnitř nasypejte písek. O tom, jak se dá stará pneumatika zajímavě využít doma i v zahradě, jsme psali zde. Pokud nemáte obří gumu, může vám dobře posloužit i malý dětský nafukovací bazének. Jednoduše jej nafoukněte a naplňte pískem.

Zastřešené pískoviště

Skvělým nápadem je vytvoření pískoviště ve stanu. Jednoduše postavte stan a nasypejte do něj písek. Děti takové pískoviště budou milovat, protože jim bude zároveň připomínat bunkr, do kterého se schovají před okolním světem. Navíc díky zastřešení si budou moci hrát i v dešti. V případě parných dnů na ně zase pro změnu nebude svítit slunce.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít