Živé květiny přinášejí do domova kousek přírody. Vytvořte z nich netradiční dekorace

 Ostatní 
07. června 2021 10:56 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Květiny nemusejí být jen v jedné váze Pixabay
Živé květiny přinášejí do domova kousek přírody, působí svěže a dodají každému prostoru náboj. Zdaleka se však nemusíte omezit jen na jednu vázu, do které vložíte pugét. Vytvořte si doma i méně obvyklé květinové dekorace.

O tom, že rostliny do interiéru patří, není pochyb. Dokonce i východní učení feng šuej přikládá rostlinám velký význam, vnímá je jako symbol pro růst a rozvoj. Jsou samozřejmě krásné i v běžné váze, ale zkuste tentokrát zapojit trochu fantazie a vytvořte netradiční květinovou výzdobu. Máme pro vás několik inspirativních nápadů.

Živý závěs

Pořiďte si floristické ampulky, stojí doslova pár korun, a vložte do nich vždy po jednom kvítku. Ampulky pak navažte na provázky a vytvořte si tímto způsobem neotřelý živý závěs. Bude se skvěle vyjímat jak u vás doma, tak třeba na zahradě.

Plující květy

Máte doma starý pozinkovaný lavor nebo jinou podobnou nádobu? Dejte do ní vodu a na hladinu položte nařezané květy. Budou krásně plout. A je jedno, zda použijete bohaté květy pryskyřníků či pivoněk, nebo jednoduché kvítky kopretin.

Láhvové aranžmá

Pokud přemýšlíte, jak zajímavě vyzdobit venkovní posezení, zkuste vytvořit působivé aranžmá z láhví. Ukotvěte je pevně za hrdlo na různě dlouhé provázky. Pokud chcete mít větší jistotu, že špagátek láhev s vodou udrží, klidně jej k hrdlu láhve přilepte lepidlem. Pak provázky pověste třeba na větve stromů nebo ke stropu posezení na navrtané háčky.

Kolo jako dekorace

Pokud máte doma staré nepoužívané kolo, použijte ho jako dekoraci. Natřete ho nějakou zajímavou barvou dle svého gusta a na nosič nebo mezi řídítka přidělejte koš, do kterého vložte třeba květináč s petúniemi nebo pelargoniemi. Stejně tak se v koši budou dobře vyjímat řezané květiny.

Více někdy znamená více

Kytice vložená klasicky do vázy je moc pěkná, ale zkuste květy jednou rozdělit do několika samostatných váziček či sklenic. Nemusejí být stejné, naopak rozdílnost tvarů i výšek bude jen ku prospěchu. A i když velmi často platí, že méně znamená více, občas je pravdou i to, že více je zkrátka více. O tricích, díky kterým vám řezané květiny vydrží déle čerstvé, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47