Polévka je grunt. O dobré česnečce to platí dvojnásob! Pomůže také při chřipce
Základem dobré česnečky je především správně zvolený česnek. Pokud chcete, aby měla ten pravý říz, čtěte pečlivě cedule v obchodě a pátrejte po zemi původu. V případě, že narazíte na nápis „Česká republika“, ani chvíli neváhejte a sáhněte právě po něm. Český česnek má totiž na rozdíl od čínského mnohem výraznější a lepší chuť.
Ingredience:
3 větší brambory, pokrájené
7–8 stroužků česneku, na plátky
1 lžička kmínu
750 ml vody nebo vývaru
2 lžičky sušené majoránky
1 cibule, pokrájená
sádlo nebo olej
sůl a pepř
Postup:
Tři větší brambory, pokrájené, 7–8 stroužků česneku, na plátky a lžičku kmínu zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory nezměknou; pak přisypte 2 lžičky sušené majoránky a vylovte brambory. Jednu cibuli, pokrájenou, osmahněte na sádle nebo oleji, přidejte brambory, sůl a pepř a trochu rozmačkejte. Buď je vraťte do polévky, nebo je dávejte na dno talířů a zalévejte česnečkou.