Polévka je grunt. O dobré česnečce to platí dvojnásob! Pomůže také při chřipce

 Ostatní 
22. ledna 2017 06:07 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Česnečka Internet
Česneková polévka neboli česnečka je polévka z česneku, brambor a chleba, kterou je možno doplnit dalšími přísadami, jako například sýrem nebo vejcem.

Základem dobré česnečky je především správně zvolený česnek. Pokud chcete, aby měla ten pravý říz, čtěte pečlivě cedule v obchodě a pátrejte po zemi původu. V případě, že narazíte na nápis „Česká republika“, ani chvíli neváhejte a sáhněte právě po něm. Český česnek má totiž na rozdíl od čínského mnohem výraznější a lepší chuť.

Ingredience:

3 větší brambory, pokrájené

7–8 stroužků česneku, na plátky

1 lžička kmínu

750 ml vody nebo vývaru

2 lžičky sušené majoránky

1 cibule, pokrájená

sádlo nebo olej

sůl a pepř

Postup:

Tři větší brambory, pokrájené, 7–8 stroužků česneku, na plátky a lžičku kmínu zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory nezměknou; pak přisypte 2 lžičky sušené majoránky a vylovte brambory. Jednu cibuli, pokrájenou, osmahněte na sádle nebo oleji, přidejte brambory, sůl a pepř a trochu rozmačkejte. Buď je vraťte do polévky, nebo je dávejte na dno talířů a zalévejte česnečkou.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Dům a zahrada

Jak se důkladně zbavit zápachu močoviny v kočičím záchodě? Výborně zabírají ocet a soda