Letošním hitem jsou barevné kuchyně. Dodají vám energii a chuť do vaření

 Dům 
15. ledna 2022 11:59 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Barevná kuchyně vám dodá dobrou náladu Depositphotos
Také kuchyně podléhají nejrůznějším módním trendům. Letos jsou například v kurzu barevné kuchyně. Mají lidem pomoci získat ztracenou energii.

V posledním roce se velká část odstínů v interiéru zaměřovala především na používání uklidňujících, neutrálních látek a útulného měkkého nábytku, abychom se doma zakuklili. Ale jak se pomalu vynořujeme, s pocitem naděje a pozitivity do budoucna, světlé a optimistické barevné kombinace v celém domě budou přitažlivější.

A barvy se přenášejí i do kuchyně, která se už nemusí omezovat na neutrální či osvědčené odstíny. Nebojte se do tohoto prostoru pustit radost a širší paletu barev s barevnými spotřebiči, malovanými stěnami i doplňky. Pro sebevědomější vzhled mohou mít výraznou barvu i skříňky, které se střídají v odstínu a vytvářejí tak moderní a hravý prostor.

Paleta barev

V podstatě si v kuchyni můžete dovolit jakoukoliv barvu. Pokud se chcete řídit psychologií barev, pak můžete upřednostnit třeba žlutou nebo oranžovou. Oba tyto odstíny totiž podporují chuť k jídlu. Červená barva vás zase spolehlivě postaví na nohy. Kuchyním sluší i svěží zelená. Obecně ale odborníci před použitím zelené barvy ve větší míře v kuchyni varují. Zelená barva se totiž může odrážet a obzvláště maso pak působí nevábným dojmem. Pokud máte problémy s nadváhou, může pro vás být chytrým řešením vybavit si kuchyni v modré barvě. Právě ta totiž z psychologického hlediska tlumí chuť k jídlu.

Řešení pro každého

Hodně lidí sází na jistotu a jakousi univerzálnost. Nadčasový design, kterého obvykle docílíte umírněnými neutrálními barvami a minimalistickým stylem, je samozřejmě výhodný v tom, že se vám jen tak neohledí. Na druhou stranu, pokud máte odvahu, nic vám nebrání v tom si pořídit růžovou, fialovou nebo modrou kuchyňskou linku.

Na druhou stranu můžete jít s módou i ve chvíli, kdy se radikálních řešení bojíte. Stačí do jinak nadčasové kuchyně dodat barvy pomocí doplňků. Ať už jde o nádobí, různé chňapky, utěrky, mísy, kořenky a podobně. Nádherně vypadá i jednoduchá kuchyně vybavená samostatně stojící barevnou lednicí. A pokud máte v kuchyni okno, můžete barvu do místnosti dostat také pomocí pugétu živých květů. Snadno dodáte barvu kychyni i výmalbou nebo zajímavou tapetou.

Zdoj: Autorský článek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod