Chystáte se péct vánoční cukroví? Zkuste vanilkové rohlíčky s mandlemi. Jsou skvělé!

 Ostatní 
25. listopadu 2016 10:17 / Ema Maxová
  10   0
📷
1 fotografie v galerii
Pokud pečete rohlíčky z vlašských ořechů, zkuste změnu a přidejte mandle. Shutterstock
Ze všeho vánočního cukroví bývají vanilkové rohlíčky za všeho nejoblíbenější. V dnešních receptech se vymýšlí různé inovace, přidavají se vanilkové lusky a tak dále. Každý chce vanilkové rohlíčky zlepšovat, právě proto že jsou tak oblíbené.

Jemné mandlové rohlíčky upečené podle tohoto receptu ze staré kuchařské knihy, jsou jednoduché a přitom chutnají báječně.

Na vanilkové rohlíčky se používají nejčastěji vlašské ořechy, můžeme použít také lískové ořechy, ale v tomto receptu použijeme mandle. Určitě si je vanilkové rohlíčky s madlemi oblíbíte.

Suroviny

200 g másla
280 g hladké mouky
100 g mleté ​​mandle
50 g moučkový cukr
2 ks žloutky
moučkový a vanilkový cukr na obalování

Postup

Máslo nakrájíme na malé kostičky a všechny suroviny smícháme v misce. Nejlépe vše míchejme rukama.
Na pomoučeném vále uděláme z těsta bochánek a dáme ho na hodinku až dvě zchladit.
Pak těsto přeložíme na pomoučený vál, rukama vytvarujeme dlouhý váleček, nakrájíme ho na stejné kousky a z každého rychle rukama uděláme růžek.
Rohlíčky ukládáme s dostatečnými mezerami na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 180 ° asi 8 - 10 minut. Ale pozor, každá trouba je jiná a peče jinak. Je potřeba rohlíčky hlídat, aby se nespálily.

Rohlíčky by měli i po upečení zůstat pěkné bledé, pouze zespodu upečené do jemně hnědé. Chvíli je necháme na plechu vychladnout, protože po upečení jsou velmi křehké a pak je ještě teplé obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Paris Hilton se bude za pár dní vdávat. Svatební hostina bude na dědečkově panství

Styl

Mnoho lidí si stále neumí umýt ruce. Přitom na správném postupu teď záleží více než kdy jindy

Tech

Jak na instalaci Windows 11 na nepodporovaných PC. Krok za krokem

Zavřít reklamu