Chystáte se péct vánoční cukroví? Zkuste vanilkové rohlíčky s mandlemi. Jsou skvělé!

 Ostatní 
25. listopadu 2016 10:17 / Ema Maxová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pokud pečete rohlíčky z vlašských ořechů, zkuste změnu a přidejte mandle. Shutterstock
Ze všeho vánočního cukroví bývají vanilkové rohlíčky za všeho nejoblíbenější. V dnešních receptech se vymýšlí různé inovace, přidavají se vanilkové lusky a tak dále. Každý chce vanilkové rohlíčky zlepšovat, právě proto že jsou tak oblíbené.

Jemné mandlové rohlíčky upečené podle tohoto receptu ze staré kuchařské knihy, jsou jednoduché a přitom chutnají báječně.

Na vanilkové rohlíčky se používají nejčastěji vlašské ořechy, můžeme použít také lískové ořechy, ale v tomto receptu použijeme mandle. Určitě si je vanilkové rohlíčky s madlemi oblíbíte.

Suroviny

200 g másla
280 g hladké mouky
100 g mleté ​​mandle
50 g moučkový cukr
2 ks žloutky
moučkový a vanilkový cukr na obalování

Postup

Máslo nakrájíme na malé kostičky a všechny suroviny smícháme v misce. Nejlépe vše míchejme rukama.
Na pomoučeném vále uděláme z těsta bochánek a dáme ho na hodinku až dvě zchladit.
Pak těsto přeložíme na pomoučený vál, rukama vytvarujeme dlouhý váleček, nakrájíme ho na stejné kousky a z každého rychle rukama uděláme růžek.
Rohlíčky ukládáme s dostatečnými mezerami na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 180 ° asi 8 - 10 minut. Ale pozor, každá trouba je jiná a peče jinak. Je potřeba rohlíčky hlídat, aby se nespálily.

Rohlíčky by měli i po upečení zůstat pěkné bledé, pouze zespodu upečené do jemně hnědé. Chvíli je necháme na plechu vychladnout, protože po upečení jsou velmi křehké a pak je ještě teplé obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky