Superrychlý recept na fazolový guláš

 Ostatní 
12. března 2017 06:59 / Bronislava Silná
  0
📷
1 fotografie v galerii
Fazole jsou skvělé. Levné a zdravé. Shutterstock
Někdy potřebujeme udělat rychlé a levné teplé jídlo, a přitom mít jistotu, že nepřibereme zbytečná kila navíc. I takový je fazolový guláš.

Potřebné ingredience

  • 2 konzervy fazolí
  • 1 velká cibule
  • 200 g kvalitní uzeniny či uzeného masa
  • Paprika
  • Pepř
  • Sůl
  • Majoránka
  • Česnek
  • Olej nebo vepřové sádlo

Postup

Nakrájíme cibulku na jemno a orestujeme na oleji či sádle. Mezitím pokrájíme uzeninu na kostičky a přidáme na cibulku. Necháme zasmahnout. Otevřeme si dvě konzervy fazolí ve slaném nálevu a přidáme je do pokrmu i s nálevem. Přisypeme sladkou papriku, opepříme. Máme-li rádi, přidáme majoránku. Rozdrtíme česnek a dodáme na konec. Podle chuti dosolíme, ale musíme být opatrní, protože jak uzenina, tak fazole už bývají dost slané. Zahušťovat nemusíme, protože nálev fazolí je hustý dost.

Pokud postupujeme dost rychle a děláme jednotlivé kroky tak, jak tu je naznačeno, máte během 15 minut hotové skvělé teplé jídlo, které by sice neobstálo v gastronomických soutěžích, ale chutná výborně, nestojí moc peněz a neobsahuje kvanta sacharidů, jestliže k němu nesníte půl bochníku chleba. Hodí se podávat třeba s nakrájenou paprikou, s různými druhy zelených bylinek a milovníci cibule si mohou dopřát navrch i porci té syrové. Dobrou chuť

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Agáta Hanychová se k Soukupovi nestěhuje. Pro své děti naopak předělává pokojíčky ve vlastním domě

Styl

Každé znamení vystihuje jedno slovo: Štíři bývají tajemní, Panny pořádné a Raci intuitivní

Dům a zahrada

Nezanedbejte říjnové práce na zahradě: Sázejte, uskladňujte a mulčujte