Vyrobte si šumivou bombu do koupele

 Dílna 
13. května 2017 12:08 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Udělejte si koupelové bomby vlastních vůní a barev! make life lovely
Čeká nás druhá neděle v květnu a s ní také svátek matek. Už máte pro maminku vymyšlenou nějakou milou, malou pozornost, která by jí udělala radost? Vlastnoručně vyrobená, voňavá bomba do koupele by mohla být ideálním dárkem! Poradíme, jak na ni!

Rádi si vychutnáte dlouhou, horkou, voňavou koupel? Co takhle vytvořit si šumivou bombu do koupele přesně podle vašich představ? Když se vám výroba zalíbí, můžete vyzkoušet nepřeberné množství jejich různých druhů. Také se určitě ve vašem okolí najde někdo, kdo by bombu do koupele ocenil jako dárek.

Co všechno budeme na výrobu potřebovat? Nejdůležitějšími ingrediencemi jsou: hrneček jedlé sody, půl hrnečku kyseliny citronové, půl hrnečku síranu hořečnatého neboli epsomské soli, lžička vody, dvě lžičky esenciálního a tři lžičky olivového oleje. Esenciální olej zvolte podle vlastní preferencí. Dále můžete přidat i potravinové barvivo. Nakonec budeme potřebovat misku, ve které vše smícháme, metličku na šlehání a plastové formičky.

Postupovat budeme tak, že nejprve všechny suché přísady nasypeme do misky a smícháme pomocí metličky. V jiné nádobě spojíme dohromady tekuté ingredience. Kromě esenciálního oleje můžete přidat i pár kapek parfému a vytvořit nové zajímavé kombinace vůní.

Potom opatrně, lžičku po lžičce přidávejte tekutou směs do té suché. Až bude vše dobře spojené, natlačte surovinu do formiček a nechte zaschnout. Pracujte rychle, aby vám směs nezaschla příliš brzy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve