Staré konzervy nemusí skončit ve šrotu! Udělejte z nich úžasné dekorace!

 Dílna 
02. května 2017 16:48 / Marie Popelková
  0
📷
12 fotografií v galerii
Ze starých plechovek se dají vykouzlit úžasné dekorace do bytu i na zahradu. Shutterstock
Prázdné konzervy většina lidí vyhazuje do koše nebo do kontejneru na kovový odpad. Je to ale velká škoda, dají se z nich totiž vytvořit úžasné dekorace do bytu. Máme pro vás několik inspirací!

Naučte se recyklovat konzervy tak, že je použijete jako svícny, vázičky, květináče nebo stojánek na tužky.

Svícen

Pokud chcete ze staré konzervy vytvořit svícen, naplňte ji nejprve vodou a vložte do mrazničky. Až voda zmrzne, propíchejte do ní pravidelné motivy pomocí kladívka a hřebíku. Díky ledu uvnitř plechovka neztratí svůj tvar. Pak ji jen nabarvěte dle svého vkusu a dovnitř dejte čajovou svíčku. Díky vytvořeným otvorům bude dávat plamen svíčky velmi zajímavé světlo. Na svícen vám postačí i menší konzerva třeba od paštiky, krásný svícen ale zhotovíte i z větší plechovky.

Květináčky pro malou bylinkovou zahrádku

Na tyto květináčky můžete použít třeba i plechovky od nápojů. Odstraňtě horní víčko a plechovky nastříkejte libovolnou barvou. Pak do nich jednoduše vložte bylinky i strochou zeminy. Abyste je od sebe rozeznali, můžete na každou plechovku ještě namalovat štítek, na který napíšete název bylinky.

Univerzální stojánek

Plechovku lze proměnit také v úžasný organizér či stojánek na cokoliv. Opět stačí plechovku natřít, či jinak pomalovat. Navíc plechovky se dají k sobě i přilepit, čímž si vytvoříte celý organizér. Šikulové pak mohou do plechovek vytvořit otvory a provléct jimi ozdobný drát, který vám poslouží jako držadlo. Do plechovek pak můžete dát třeba příbory nebo ubrousky. Pokud si ale budete chtít vyrobit stojánek do koupelny, je lepší plechovku natřít barvou, která ji ochrání před případnou korozí.

Způsoby dekorace

Při úpravách plechovky se rozhodně nemusíte omezovat jen na barvu. Starou prázdnou konzervu můžete ozdobit i tak, že ji třeba polepíte knoflíky, kamínky, mušličkami nebo krajkami. Jen si v tomto případě musíte opatřit lepidlo speciálně určené na kov.

Další inspiraci najdete ve fotogalerii.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve