Co se starým nádobím? Vdechněte mu nový život!

 Dílna 
16. května 2017 13:15 / Marie Popelková
  0
📷
14 fotografií v galerii
Nezbavujte se starého nádobí. Dají se z něj vytvořit úchvatné dekorace do bytu. Shutterstock
Když vám starý jídelní servis už nevyhovuje a pořídíte si nový, vyvstane otázka, co se starými talíři. To samé se týká i hrnků, šálků, podšálků a dalšího nádobí. Nabízejí se dvě řešení - buď staré nádobí nekompromisně vyhodíte do koše, nebo ho využijete pro originální dekorace do bytu. Nápadů je obrovské množství!

Pokud je vám líto starý porcelán vyhodit, zamyslete se, jak by se ještě dal využít. Pokud jste kreativní a hlavně aspoň trochu šikovní, můžete si vytvořit úchvatné dekorace!

Mozaika

Nejjednodušší je zřejmě využití střepů. Nádobí rozbijte nebo rozřežte na malé kousky a ty pak využijte jako základní stavební materiál. Mozaiku můžete vytvořit prakticky na čemkoliv - na stolku, komodě, zdi, míse nebo stojanu na cukroví.

Stolní lampa

Pokud máte dostatek šálků a malých talířků, provrtejte uvnitř otvor, naskládejte je na sebe podle libosti a zasuňte do nich stolní lampu. Výsledek vás ohromí.

Lustr

Ze šálků, hrníčků či čajových konvic lze vytvořit i parádní lustr. Podle vaší zručnosti můžete zvolit jednoduchý lustr, ale i složitější několikaramenný. Inspirovat se můžete v naší fotogalerii.

Stojan na cukroví

Nemáte kam odkládat cukroví? Vytvořte si trojposchoďový stojan. Budete potřebovat tři talíře od největšího po nejmenší a dva šálky. Nejpve postavte velký talíř, na něj dejte šalek vzhůru dnem, na něj připevněte talíř střední velikosti, opět dejte obrácený šálek a vše zakončete malým talířkem. A máte hotovo!

Svícen

Vyrobit svícen ze starého šálku není žádná věda. Stačí ho i s talířkem postavit na stůl, vyplnit ho horkým voskem s knotem a nechat zatuhnout. Takový svícen v obchodě zaručeně nenajdete!

Květináče

Další snadný způsob, jak recyklovat starý hrnek. Stačí do něj přidat zeminu, nějakou rostlinku a máte krásnou dekoraci domů i na terasu.

Miniskleník

Využít můžete i starou skleněnou konev na čaj nebo kávu. Nasypte do ní drobné kamínky a zasaďte pár sukulentů. Vypadá to velmi efektně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47