Milujete relax ve vaně? Vyrobte si doma vlastní šumivé bomby do vany

 Dílna 
05. listopadu 2018 17:22 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Levandule podpoří spánek Depositphotos
Po náročném dni se nemůžete dočkat, až se naložíte do vany a budete relaxovat? Zpříjemněte si lázeň pomocí pěnivé bomby, která dodá koupeli voňavý nádech. Nemusíte pro ni chodit do obchodu, ale vyrobit si ji můžete doma.

Skvělou šumivou bombu do vany zvládne vyrobit každý. Je to snadné, přitom výsledek vás ohromí.

Co budete potřebovat

  • 100 g jedlé sody
  • 50 g kyseliny citronové
  • 50 g koupelové soli
  • 50 g kukuřičného škrobu

Pokud neseženete kukuřičný škrob, nahraďte jej najemno rozemletými ovesnými vločkami. Nepostradatelnou součástí šumivých koulí je také kvalitní olej. Volit můžete mezi olivovým, kokosovým, arganovým, avokádovým či mandlovým. Chybět by také neměla koupelová sůl. Vynikající volbou může být sůl z Mrtvého moře, která se doporučuje při ekzémech, lupénce a jiných kožních problémech.

Vše důkladně smíchejte

Pokud máte připravené všechny ingredience, je čas se pustit do práce. Smíchejte všechny sypké části a přidejte tři lžičky vybraného oleje. V případě, že je směs příliš sypká, přidejte vodu. Použijte k tomu láhev s rozprašovačem. Přidejte jen tolik vody, aby směs při zmáčknutí držela pohromadě, ale nezačala pěnit a šumět, jinak budete muset začít znovu.

Jedinečnou kombinaci vám může zajistit i výběr vůní a barev. Od rýmy a nachlazení uleví pár kapek eukalyptu, klidný spánek podpoří levandule a pomeranč zase zažene stres a špatnou náladu.

Barvu můžete zvolit prakticky jakoukoliv. Věrným pomocníkem vám bude potravinářské barvivo. Ale všeho s mírou. Použijte ho jen v malém množství, jinak se může stát, že obarvíte nejen vanu, ale i tělo. Při výrobě šumivých bomb do koupele se však meze nekladou. Využít můžete například oblíbené sušené bylinky, koření, plátky růže nebo i sušené kousky ovoce. Jakou vybrat vanu, jsme psali zde.

Připravte si kuličky

Pokud jste vytvořili směs podle vašich představ, přichází na řadu plnění do formiček. Ideální jsou formy ve tvaru kuliček. Poohlédnout se však také můžete po silikonových formičkách na muffinky. Ať už jste zvolili cokoliv, natlačte směs dovnitř a nechte ji tam alespoň jeden den. Formičky umístěte na chladné a suché místo. Vysušené bomby vyklepněte ven z formy a dejte je do neprodyšného igelitového sáčku nebo plastové nádoby. Udržujte je v suchu a užijte si je při příští koupeli.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve