Z obyčejné drátěnky na nádobí vykouzlíte krásné bytové doplňky

 Dílna 
01. října 2018 10:03 / Marie Popelková
  9
📷
7 fotografií v galerii
Drátěnku pořídíte za pár korun Shutterstock/Pinterest
Drátěnka stojí doslova jen pár korun, přitom se z ní dají vytvořit opravdu krásné bytové dekorace. Pokud se vám doma nějaká povaluje v šuplíku, dejte se do práce a vytvořte si dílo, které zkrášlí váš interiér.

Z drátěnky toho lze vykouzlit více, my vám představíme tři zajímavé nápady. Zvládne je každý, a to doslova za pár minut. Výsledné dekorace vypadají působivě, přitom vyjdou na pár korun. Zda použijete nerezovou, ocelovou nebo kovovou drátěnku, záleží čistě na vás. K dostání jsou i zlaté či bronzové varianty drátěnek, takže dekoraci nemusíte mít jen ve stříbrné bravě.

Květináč pro tilandsie

Tilandsie jsou rostliny, které žijí ze vzduchu a nepotřebují držet kořeny v půdě. Právě tyto zelené krásky můžete pěstovat v drátěnkovém květináči. Podtrhnete tak jejich éterický vzhled.

Stačí vám k tomu drátěnka a předmět, na kterém ji vytvarujete. Může jít o kouli, balónek, sklenici od vína či na koňak - záleží na tom, jaký tvar květináče chcete mít.

Drátěnku jednoduše roztáhněte a pokud je na obou koncích svázaná, na jedné straně ji zastřihněte tak, aby vám vznikl návlek. Ten pak jednoduše navlečte na vybranou sklenici či kouli. Jakmile se drátěnka vytvaruje, opatrně ji sundejte a máte hotovo. Dovnitř už jen stačí naaranžovat tilandsii a drátěnkový květináč zavěste někam k oknu, ať mají rostlinky přístup ke světlu.

Drátěnková lucernička

Velmi mile vypadá také drátěnková lucernička. I její výroba vám zabere minimum času. Co budete potřebovat?

  • drátěnku na nádobí
  • zavařovací sklenici
  • dekoraci (kamínky, knoflíky, korálky...)
  • aranžovací drát
  • tavnou pistoli

Postup je opravdu snadný. Drátěnku z jedné strany rozvinete a natáhnete na zavařovací sklenici. Jde to trochu ztuha a je dobré zvolit podle velikosti drátěnky velikost sklenice. Horní část drátěnky pak podle potřeby zkraťte, ale vždy byste měli nad sklenicí ponechat alespoň pár centimetrů. Obvykle stačí vyplést jeden drátek a zbytek už jde snadno oddělit. Zbytek drátěnky se opět samovolně sroluje a vytvoří tak pěkný okraj.

Lucernička vypadá dobbře i tak, ale pokud chcete, můžete ji ještě dozdobit. Drobné kamínky, knoflíky či květy vystříhané z látky můžete na drátěnku přilepit tavnou pistolí. Korálky navlečte na aranžovací drát a upevněte na drátěnku. Do sklenice pak dejte čajovou svíčku a romantická lucernička je na světě.

Svícen z drátěnky

Svícen z  drátěnky vytvoříte doslova za chvilku. Stačí si vzít drátěnku a silnější svíčku, kterou zasunete do drátěnky. Drátěný chomáč ve spodní části svíčky pak můžete opět dozdobit podle fantazie či ročního období. O tom, že i taková jednoduchá věc může vypadat skvěle, se přesvědčte v naší fotogalerii pod článkem. A pokud se chcete pustit do zajímavých podzimních dekorací, najdete inspiraci v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve