Zasněžené svícny vykouzlí příjemnou zimní atmosféru. Jejich výroba je rychlá a levná

 Dílna 
20. listopadu 2018 07:08 / Marie Popelková
  0
📷
9 fotografií v galerii
Výroba svícnů je snadná a rychlá Pinterest
Předvánoční čas doslova vybízí k tomu si zútulnit byt pěknou dekorací. Možná vás zaujmou zasněžené svícny. Jejich výroba je rychlá a levná, přitom výsledek stojí za to.

Zasněžený svícen působí romanticky a podle toho, jak ho dodekorujete, se hodí prakticky do jakéhokoliv interiéru. Velkou výhodou je jeho snadná výroba - bez problému ji zvládnou i malé děti. Maximálně jim pak pomůžete s posledními dekoračními úpravami.

Co budete potřebovat

Než se do výroby zasněženého svícnu pustíte, připravte si tento seznam věcí:

  • zavařovací sklenici
  • sůl
  • třpytky
  • lepidlo Herkules
  • houbičku nebo štětec
  • čajovou svíčku
  • drobnosti na dekoraci

Jak na to

Ze všeho nejdříve si vysypte sůl do nádoby. Hrubost soli si zvolte podle vlastního uvážení - někomu se líbí jemnější sůl, jiný dává přednost větším krystalkům. Do soli můžete přisypat různé třpytky, které seženete v obchodě s výtvarnými potřebami. Pokud je nemáte k dispozici, nevadí, svícen bude vypadat hezky i bez nich.

Očištěnou a suchou sklenici pak z venkovní strany potřete lepidlem. Použít k tomu můžete obyčejný štětec, někomu se ale lepidlo na sklenice lépe aplikuje pomocí houbičky. Sklenici si můžete potřít lepidlem celou, nebo můžete postupovat po částech. Na lepidlo pak naneste sůl a jemě ji do lepidla přitlačte.

Jakmile lepidlo uschne, můžete na hrdlo svícnu uvázat mašličku nebo přilepit větvičku, jeřabiny či jiné přírodniny. Pokud si chcete zajistit větší trvanlivost, použijte dekorace umělé.

Sklenici můžete ještě pro lepší fixaci přestříkat lakem na vlasy. Dovnitř pak vložte čajovou svíčku a dílo je hotové. Jestliže si budete chtít vyrobit podzimní svícny, inspirujte se v našem článku zde.

Kreativní motivy

Pokud chcete, můžete si zasněžený svícen udělat i s nejrůznějšími obrázky. Stačí si pořídit pár nálepek se zimním vzorem (například sněhové vločky, sněhuláka, jelena a podobně). Nálepky nejprve nalepte na sklenici a teprve poté ji potřete lepidlem a posypte solí. Když vše důkladně uschne, nálepky opatrně odlepte.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve