Podzimní svícny mají své jedinečné kouzlo. Zkrášlí každý stůl a navíc nestojí skoro nic

 Dílna 
13. října 2018 10:48 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Podzimní aranžmá nemusí být vůbec složité Pinterest
S podzimem se začínají krátit dny a ubývá denního světla. I proto si spousta lidí vynahrazuje nedostatek slunečních paprsků svíčkami a lucerničkami. Ty se v každé domácnosti postarají o příjemnou atmosféru. Poradíme, jak si vytvořit svícny v podzimním duchu.

Podzim má každý spojený s něčím jiným - někdo se sychravým počasím, někdo se zářivou paletou barev, kterou hýří stromy a keře. K podzimu patří i kaštany, žaludy, šípky, vřes a další přírodní plodiny. To vše se může stát základem pro dekoraci svícnů. Inspiraci najdete ve fotogalerii pod článkem.

Klacíky a větvičky

Stačí si nasbírat pár klacíků nebo větviček a nalepit je na sklenici, do které pak vložíte svíčku. Dřívka můžete ještě uvázat stužkou nebo provázkem.

Podobným způsobem lze ale použít i kousky skořice. Pokud si nechcete zničit lepidlem sklenici, ve které máte svíčku, jednoduše upevněte skořici či klacíky jen provázkem. Je to sice trochu pracnější, ale pokud budete trpěliví, zvládnete to.

Barevné listí

Jestliže máte doma oblíbený svícen tvořený průhlednou sklenicí, můžete mu dodat podzimní nádech třeba barevným listím. Stačí si udělat pořádnou zásobu a z listí pak vytvořte hnízdo, do kterého svícen postavíte.

Práci vám může usnadnit například hotový korpus na věnec. Listy na něj lze snadno přilepit tavnou pistolí.

Čočkový základ

Působivě vypadají svícny ve skleněných válcích. Vysypte je třeba čočkou a zapíchněte do ní svíčku. Tu ještě můžete zkrášlit jedním barevným lístkem, který ke svíčce připevníte provázkem.

Dobře bude ve válci vypadat klasická hnědá čočka, klidně ale můžete vyzkoušet i její červenou variantu. Výhodou je, že čočka neutrpí žádnou újmu a až se vám bude chtít, svícen zrušíte a čočku si připravíte třeba k obědu.

Svícen ze svetru

Pokud milujete čistotu skandinávského designu, bude se vám určitě líbit svícen ze svetru. Poohlédněte se doma po nějakém starém a nepoužívaném svetru, ustřihněte rukávy a nevlečte je na sklenici. Pro dokonalou podzimní atmosféru můžete ještě na svetrový návlek upevnit jeden barevný list. Pokud doma žádný vhodný svetr nenajdete, vyrazte do nejbližšího second handu - tam objevíte za pár korun hromadu skvělých kousků.

Svícen ve špalku

O perfektní podzimní atmosféru se postará i svícen ve špalku. Najděte si nějaký příhodný špalík a vytvořte v něm dlátem nebo frézou otvor pro svíčku. Dozdobit můžete špalík podle fantazie různými větvičkami nebo kvítky vřesu.

Mechová oáza

Krásný svícen lze vytvořit i z obyčejné zavařovací sklenice. Dejte na dno trochu mechu, do něj vložte čajovou svíčku a kolem sklenice ledabyle omotejte větvičku břečťanu. Tato dekorace je velmi jednoduchá, přitom nápaditá. O dalších podzimních dekoracích, které zvládne vyrobit každý, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47