Zimní exteriérová výzdoba rozzáří každý dům. A nemusí stát ani příliš moc peněz

 Dílna 
18. ledna 2019 17:13 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Zimní dekorace nemusí být jen ve vánočním duchu YouTube
I v zimě si můžete prostor před domem zajímavě vyzdobit. A rozhodně nemusíte dekorace vytvářet jen ve vánočním duchu. Lepší je nádoby na terase či před vchodem naaranžovat nadčasově, ať vám výzdoba vydrží až do jara.

I když už počasí občas připomíná to jarní, na příchod skutečného jara si ještě nějakou tu dobu počkáme. To ale neznamená, že vaše domy nemohou zkrášlovat zajímavé přírodní dekorace. Vánoční výzdobu sice už většina lidí uklidila, ale místa před domem rozhodně nemusejí zet prázdnotou.

Pichlavé dekorace

Kombinace zelené a červené barvy k zimě neodmyslitelně patří. A v tomto duchu si můžete vyzdobit prázdné nádoby, které pak umístíte ke vchodu nebo na terasu. Stačí se projít do lesa a nasbírat si různé chvojí. To pak naaranžujte do velkého květináče a doplňte dalšími přírodninami, například větvičkou s šípky nebo hložinkami. Aby celá dekorace působila veseleji, můžete ji ještě dozdobit třeba malou ptačí budkou nebo malými ptáčky, které na větvičky připevníte pomocí aranžovacích drátků.

Když už budete sbírat v lese chvojí, přiberte i pár šišek. I ty totiž vypadají v dekoracích hezky. A pokud chcete do výzdoby vnést živé barvy, šišky jednoduše natřete. O tom, jak vyrobit barevné šišky, jsme psali zde.

Místo květů kapusta

Uprostřed zimy asi sotva seženete květy, které by přečkaly venku mrazivé noci. Přesto můžete dekoraci netradičním květem ozdobit. Použijte okrasnou kapustu nebo okrasné zelí. Střed růžic se nejčastěji vybarvuje do červené, fialové, růžové nebo bílé barvy. Zrovna tak můžete dekoraci doplnit o barevný vřes. A pokud žádnou takovou přírodninu nemáte po ruce, můžete si v obchodě pořídit i umělé napodobeniny. Jsou už dnes tak kvalitní, že je od skutečné rostliny rozeznáte jen horko těžko.

Větve a větvičky

K zimní dekoraci můžete použít také nejrůznější větve a větvičky, a to včetně menších haluzí. Velmi dekorativně například vypadá bříza se svou bílou kůrou. Když vyrazíte ven na procházku, narazíte určit nejen na zajímavě tvarované větvičky keřů, ale mnohdy mají i červenou barvu, která celou dekoraci hezky oživí.

Ozdoba dveří

Vaše dveře nemusí zdobit jen klasický kulatý věnec. Vytvořte si ze silnějších větví malé okno, které pak dodekorujte podle své fantazie. Inspiraci najdete i v naší fotogalerii. Netradiční tvar výzdoby dodá vašim dveřím jedinečné kouzlo.

Otevřené ohniště bez ohně

Udržovat otevřené ohniště není zrovna snadné a pokud byste chtěli, aby vám zdobilo vchod do domu, spotřeba dřeva by byla obrovská. Existuje ale jedno velmi úsporné řešení. Stačí si vzít vhodnou nádobu a do ní naaranžovat pár polínek. Ta pak dozdobte světelným řetězem. Pokud nemáte poblíž venkovní zásuvku, poohlédněte se po solárním světelném řetězu, který energii načerpá během dne ze slunce a v noci vám udělá pěknou parádu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve