Vyrobte si praktický stojánek na notebook

 Dílna 
02. prosince 2018 12:00 / Veronika Prášilová
  0
📷
7 fotografií v galerii
PVC trubky, spojky a kolínka jsou skvělou stavebnicí Internet
Mnoho z nás používá notebook, který často nahrazuje stolní počítač. Je pochopitelné, že se zahřívá, ventilátor jede naplno, teplota stoupá. I když jsou na to notebooky dimenzovány, můžeme jim ulehčit tím, že zajistíme lepší cirkulaci vzduchu.

Pojďte si s námi vyrobit jednoduchý stojánek, který zabrání nebezpečnému přehřívání notebooku.

Co budete potřebovat

Na výrobu stojánku budete potřebovat PVC trubky a kolínka, které možná máte doma, nebo je za pár korun pořídíte v hobby marketech. Tam vám také poradí s lepidlem, aby spoje perfektně držely. Pracovní postup jsme přehledně připravili do fotogalerie pod článkem. Připravte si metr, pilku a můžete začít.

Dvakrát měř, jednou řež

Podle velikosti vašeho notebooku si rozměřte délky trubek. Dvěma vertikálními trubkami, které budou tvořit „nožičky“, si nastavíte sklon. Pohodlně vám bude stačit 7-8 cm. Trubky nařežte pilkou a než začnete lepit, složte si budoucí stojánek nanečisto. Jestli jste spokojeni, použijte smirkový papír na konce trubek, aby slepené spoje pevněji držely.

Po zaschnutí můžete svůj výtvor nastříkat barevným sprejem. Nakonec tavnou pistolí nebo lepidlem vespod připevněte protiskluzové podložky, které si lze nastříhat z měkké gumy.

Trubky jako stavebnice

Instalatérské PVC trubky, spojky a kolínka skýtají obrovský prostor pro vaše nápady. Podobně si můžete vyrobit různé držáky, stojany, pořadače a podobně. Máte-li například nepotřebné odpadní trubky, můžete si z nich udělat parádní květinový stojan. Návod naleznete zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve