Ozdoby na vánoční stromek nemusejí stát majlant. Vyrobte si je doma za pár korun

 Dílna 
03. prosince 2018 10:04 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Vlastnoručně vyrobené ozdoby mají své kouzlo Shutterstock
Chtěli byste letos ozdobit váš vánoční stromek trochu jinak a netradičně? Zkuste si ozdoby vyrobit sami. Máme pro vás několik tipů na snadné, levné a přitom hezké vánoční ozdoby. Do jejich výroby můžete klidně zapojit i malé děti.

Každý rok zdobíte vánoční stromek stejnými baňkami a přemýšlíte letos o změně? Pořídit v obchodě zcela nové ozdoby na celý stromek je poměrně nákladná záležitost. Můžete ale výrazně ušetřit, pokud si ozdoby vyrobíte vlastnoručně doma. V tom případě vás přijdou doslova na babku.

Voňavý stromeček

Tato ozdoba je na výrobu opravdu jednoduchá. Stačí si vzít kousek celé skořice, který poslouží jako kmen stromečku. Na něj pak navažte nastříhané pruhy látky podle vašeho výběru. Nakonec pruhy zastřihněte nůžkama do tvaru stromečku. Do špice můžete tavnou pistolí nalepit nějakou malou ozdobu a hlavně šňůrku na zavěšení.

Dřívka od nanuku

Dřívka od nanuku můžete rovněž proměnit v neotřelé ozdoby na vánoční stromeček. Stačí je slepit k sobě a dodekorovat podle fantazie. Inspiraci najdete v naší fotogalerii pod článkem. Takto si můžete zhotovit sněhuláka, Mikuláše nebo vánoční stromek. Opět nezapomeňtě na šňůrku ve tvaru očka, ať můžete ozdoby pohodlně zavěsit na větve vánočního stromu.

Skřítci ze šišek

Roztomilí skřítci se budou vyjímat na každém vánočním stromku. Stačí si pořídit pár borovicových šišek a v obchodě s výtvarnými potřebami si zakoupit malé polystyrenové kuličky, ze kterých uděláte skřítkům hlavičky. Obličej namalujte obyčejnou černou fixou a pak už jen stačí opatřit skřítkům šálu a čepici, kterou můžete buď upléct nebo ušít z filcu. Další nápady na dekorace z šišek najdete v našem článku zde.

Barevné bambulky

Klasické skleněné baňky můžete tentokrát vyměnit za měkoučké bambulky. Jednoduše si udělejte několik bambulí v různých barvách. Na bambulku přišijte poutko na zavěšení a netradiční baňky jsou na světě.

Knoflíkové ozdoby

I z obyčejných knoflíků můžete vyrobit kouzelné ozdoby na vánoční stromek. Stačí na aranžovací drátek navléct knoflíky. Můžete je navléct naplocho ve tvaru kroužku, ale třeba i srdíčka, hvězdičky či jiného tvaru.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47