Jak recyklovat staré voskovky na nové

 Dílna 
24. července 2017 12:06 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jestli ani vaše děti nechtějí kreslit rozbitými voskovkami, máme pro vás řešení! internet
Pokud máte malé děti, jistě se vám doma válí spousta polámaných voskovek, se kterými už se špatně kreslí. Zde je způsob, jak dát těmto polámaným kouskům znovu tvar, aby se s nimi opět dobře zacházelo.

Jestli vaše děti rády malují, určitě máte doma na nejrůznějších místech poházené pastelky, voskovky, tužky a podobně. Vzhledem k tomu, že s nimi zachází děti, často končí polámané nebo jinak rozbité. Co se týče voskovek, můžete jim dát opět tvar, se kterým se dá kreslit.

Vše, co budeme potřebovat, je alobal, nějaká nádoba, kterou můžeme dát do trouby, kupu starých voskovek a formičky na cukroví.

Nejprve z celého domu sesbítejte polámané voskovky a roztřiďte je podle barev. Potom vezměte několik menších hrnců a vyplňte je zevnitř celé alobalem. Na každou barvu, nebo skupinu podobných barev, budete potřebovat jednu misku.

Voskovky oloupejte z papírových obalů a rozlámejte je na malé kousky. Až potud můžete do všech předchozích částí procesu zapojit i děti, které neví, co s volným časem o prázdninách.

Potom hrnce s voskovkami roztříděnými podle barev naskládejte na plech a dejte do trouby předehřáté na maximální teplotu. Počkejte až se voskovky rozpustí. Můžete je promíchat plastovými lžičkami, které se pak dají zahodit.

Nakonec roztopenou hmotu nalejte do formiček na cukroví. Můžete použít i formičky, se kterými si děti hrají na písku, jestli jsou už dost velké na to, aby je potom nedávaly do pusy. Nechejte chvíli odstát při pokojové teplotě, a nakonec dejte ztuhnout do mrazáku. Až ztuhnou, vyloupněte voskovky z formiček a můžete se pustit do kreslení!

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008