Netroufáte si na určité práce, protože nemáte potřebné vybavení? Nářadí si můžete půjčit

 Dílna 
28. ledna 2019 18:45 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dražší nářadí se vyplatí v některých případech půjčit Pixabay
Řada lidí si netroufne na určité práce, protože nemá potřebné vybavení. Už jste ale zkoušeli si nářadí půjčit? Máme důležité informace.

Na trhu je celá řada půjčoven nářadí. Ne všechny jsou výhodné a ne na každou se můžete spolehnout. Přesto ale doporučujeme, abyste se informovali na možnosti půjčení. Pokud si totiž na práci troufnete, můžete i s půjčeným nářadím hodně ušetřit. Dobré půjčovny pak můžete doporučit i svým známým.

Jakým půjčovnám dát přednost

Existují půjčovny, kde vám u složitějšího nářadí či strojů vysvětlí, jak se obsluhují, na co si dát pozor, případně jaký postup pro práci zvolit. Některé půjčovny jsou schopné dodat vedle samotného vybavení i různé doplňky pro práci, ochranné pomůcky a případně také materiál. Velké rozdíly panují mezi tím, jak která půjčovna zvýhodní cenu třeba při delší zápůjčce. To jsou všechno zásadní argumenty pro výběr.

Co všechno si lze půjčit

Půjčit si lze téměř cokoliv od běžné vrtačky přes různé elektrické pily, brusky na parkety či dřevěné podlahy, instalatérské vybavení až po těžkou techniku. Půjčit si lze i to, co byste měli mít doma, jak o tom najdete informace zde. Největším problémem tak většinou bývá najít vhodnou půjčovnu poblíž místa bydliště a s rozumnými cenami. Někdy se dokonce vyplatí jet pro potřebné nářadí i delší cestu.

Na co si dát pozor

Nářadí a stroje si při půjčování vždy vyzkoušejte. Nikdy nepřebírejte např. motorové zařízení, které by nebylo ověřeno za chodu. U nesolidních půjčoven by se vám totiž mohlo stát, že po vás budou chtít zaplatit škodu, kterou jste nezpůsobili.

Také si vždy překontrolujte, že máte půjčená vybavení kompletní. Pokud nějaká část chybí, trvejte na tom, aby o tom byl v předávacím protokolu záznam. Doporučujeme, abyste měli písemně zachycenou i cenu za půjčení ve smlouvě. Počítejte s tím, že zaplatíte zálohu, která bude v některých případech vyšší než nakonec účtované půjčovné. Vždy ale musíte mít i tuto skutečnost podchycenou písemně, abyste dostali své peníze zpátky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47