Nepotřebné pletené či gumové rukavice nebo kuchyňské chňapky lze proměnit v hezké věci

 Dílna 
06. února 2019 09:42 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Z rukavic je možné vytvořit ledasco YouTube
V každé domácnosti se najdou nějaké nepotřebné rukavice. A je jedno, zda jde o pletené zimní "prsťáky", kuchyňskou chňapku nebo gumové rukavice, které používáte při úklidu bytu. Ze všech se dají docela jednoduše vytvořit zajímavé i praktické dekorace.

Rukavice v jakékoliv podobě má doma snad úplně každý. A protože jde o spotřební zboží, čas od času je třeba rukavice obměnit. Ať už jde o kuchyňskou chňapku, gumové rukavice na úklid či pletené zimní rukavice, žádné z nich nemusejí skončit v koši. Vdechněte jim nový život.

Kapsář z kuchyňské chňapky

Možná vás už přestal bavit vzor vaší kuchyňské chňapky nebo jste zjistili, že vám nově zakoupená kuchyňská rukavice moc nesedí na ruce. Ať je důvod jakýkoliv, pokud se chystáte si pořídit novou chňapku, tu starou rozhodně nevyhazujte. Vytvořte si z ní kapsář na kuchyňské náčiní, například vařečky nebo jídelní příbory.

Uvažte kolem chňapky pěknou stuhu a máte kapsář hotový. Zezadu rukavice stačí přišít poutko na pověšení a najít novému kapsáři vhodné místo. Pokud má chňapka v sobě zašitý magnet, moc na něj nespoléhejte. Váhou příborů či vařeček by vám totiž chňapka nedržela podle vašich představ.

Gumová velikonoční dekorace

Staré gumové rukavice na úklid se dají rovněž využít, a to k zajímavé velikonoční dekoraci. Rukavici nafoukněte a pevně uvažte tak, aby vzduch neměl kudy uniknout. Pak stačí pomocí fixek nebo nalepených barevných papírů a peříček proměnit rukavici v hezkou velikonoční slepičku či kohoutka. Výtvor potom už stačí jen posadit do hnízdečka vytvořeného třeba z konzervy a máte hotovo. Inspiraci najdete v naší fotogalerii pod článkem.

Zahrajte si prstové divadlo

Z latexových rukavic si můžete vyrobit také malé loutky na prsty, které děti milují. Z rukavic jednoduše odstříhejte konečky prstů a každé loutce pak dobarvěte obličej podle vaší fantazie. A už jen stačí usadit děti na sedačku a můžete jim zahrát divadlo, uvidíte, že budou nadšené.

Pletení plyšáci

Obzvláště dětem se čas od času stane, že jednoduše někde ztratí jednu pletenou rukavici. Není třeba zoufat, i z jedné pletené rukavice lze vykouzlit hezkého plyšáka na hraní. Docela snadno lze prstovou rukavici proměnit v roztomilého slona, chobotnici, kočičku, pejska nebo strašidlo, záleží jen na vás.

Nemusíte být navíc nijak extra školení, vystačíte si se základními stehy, několika barevnými bavlnkami, zbytky látky, korálky či knoflíky. Aby byl váš plyšák pěkně měkoučký, použijte pro výplň vhodný materiál, který seženete v každé galanterii. O tom, jak doma kreativně využít liché ponožky, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47