Nedejte průvanu šanci. Vyrobte si jednoduché zarážky do dveří

 Dílna 
28. září 2019 12:24 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Zarážky zabrání průvanu, a také zamezí zbytečným tepelným ztrátám Pinterest
Večery a rána už jsou chladné. Do místností začíná také proudit studený vzduch. A pokud k vám vniká od dveří, vyřešte to zarážkou. Jednu takovou si snadno můžete vyrobit i doma.

Určitě to také znáte. Sedíte doma na pohovce a stále je vám zima na nohy. Na vině může být průvan, který k vám proniká od dveří. Vyřešit se to dá zarážkou, kterou vsunete do mezery mezi dveře a podlahu. Jednak vám tím přestane proudit studený vzduch do bytu, a také tím předejdete i zbytečným tepelným ztrátám. Zarážku vůbec nemusíte kupovat. Snadno si ji vyrobíte i doma.

Nápad za pár korun

Ucpávky pod dveře si můžete vyrobit hned několika různými způsoby. Záleží jenom na vás, který vám bude nejvíce vyhovovat. A všechny jsou skutečně velice jednoduché a prakticky zadarmo.

Z izolace na trubky

Na tuto zarážku potřebujete kousek pěnové trubky. Ta se dá sehnat velice snadno v hobby marketech nebo stavebnických potřebách. Nemějte obavy, jde skutečně o desetikorunové položky. Kromě návlekové izolace na potrubí si ještě sežeňte kousek látky dle vaší libosti. Budete potřebovat jenom kus látky na obdélníkový obal a trubky z pěnovky. Z trubky si uřežte dvě stejné podle šířky dveří. Z látky pak ušijte, klidně i v ruce, jednoduchou kapsu, kterou uprostřed prošijte. Pak do každého otvoru vsuňte jednu trubku. Hotovou zarážku vsuňte pod dveře a máte hotovo.

Výplň z rýže

Pokud se vám nepodaří sehnat pěnový obal na trubku, můžete do kapsy vsypat třeba rýži. Ta je na výplň ucpávky velmi vhodná, protože je relativně těžká a bude dobře sedět na zemi. Konce kapes pak nezapomeňte dobře zašít, aby se vám rýže nesypala ven.

Podkolenkový had

Válí se vám doma staré podkolenky? Než aby skončily v koši, dejte jim ještě druhou šanci. A použijte je jako obal na budoucí zarážku do dveří. Stačí podkolenku naplnit třeba rýží nebo dutým vláknem. Podkolenky můžete vsunout do sebe, čímž vám vznikne jednoduchý had. Další její vzhled už je jenom ve vašich rukou. Pokud vám to čas dovolí, klidně podkolence můžete přišít oči a jazyk a vznikne vám z ní roztomilý had.

Upleťte si vlastní

Jestli vás baví háčkování či pletení nebo máte naopak v rodině babičku, která se v tom vyloženě vyžívá, pak jí dejte za úkol uháčkovat nebo uplést dlouhého pruhovaného hada. Zde se opět může naplno rozvinout vaše fantazie a hada si můžete seskládat z různých barev. A pokud máte doma dostatek příze nebo vás pletení doslova chytlo, můžete si vyrobit vlastní pletený sedák, který dodá vašemu interiéru šmrnc. Více jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47