Rozsviťte si mochyni: Jednoduchá dekorace, která vás nadchne

 Dílna 
24. září 2019 09:07 / Šárka Sokolská
  0
📷
7 fotografií v galerii
Malé červené lampionky si doslova říkají o rozsvícení Pinterest
Oranžové lampionky mochyně židovské prozáří nejenom podzimní krajinu, ale mohou být také krásnou dekorací vašeho interiéru. Vyrobte si z nich světelný řetěz.

Mochyně má u nás prastaré základy, které sahají až do 16. století, kdy byla pěstovaná především pro své léčivé účinky. Plody uvnitř vypadají tvarem i barvou jako třešeň. Plody obsahují samé dobré věci jako karotenoidy, sacharidy, kyselinu citronovou, vitamin C a alkaloidy. Květy zase s oblibou používají floristé pro různé dekorace. Z červených kalichů jsou krásné podzimní věnce. A jeden takový si můžete snadno vyrobit i doma. Navíc vám bude i svítit.

Přírodní lampion

Tyto malé lampionky si doslova říkají o to, aby je někdo rozsvítil a zútulnil váš dům či byt v době, kdy se začíná krátit den. 

Potřebujete

  • mochyni
  • malé nůžky
  • světelný řetěz na vánoční strom
  • korpus na věnec, případně další ozdoby

Postup

Nejprve z každého kalichu s pomocí malých nůžek vyndejte malý plod. Myslete na to, že rostlina je velice křehká, takže postupujte opatrně. Místo plodu pak do každého květu vsuňte žárovku ze světelného řetězu na vánoční strom. A tím máte novou světelnou dekoraci prakticky hotovou.

Na věnec nebo jen tak

Nyní záleží jenom na vás, jak s novým řetězem naložíte. Velice efektivně bude vypadat umístěný na korpusu věnce, který můžete doplnit ještě dalšími přírodninami, například šípky. Ty můžete využít nejenom k dekoraci, ale také si z nich připravit třeba olej i další skvělé výrobky. Více tipů jsme psali zde. Stejně tak můžete malé lampionky umístit do skleněné mísy a dát si na stůl, kde vám vykouzlí krásnou podzimní atmosféru. Fantazii se meze nekladou.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47