Prázdninová zašívárna pro děti. Postavte jim na zahradě týpí

 Dílna 
13. července 2019 18:55 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Týpí nabídne dětem spoustu zábavy Depositphotos
Potěšte své potomky a připravte jim na zahradě překvapení v podobě indiánského týpí. Postavit ho zvládnete sami, případně můžete zapojit i děti a užít si s nimi spousty legrace při stavbě.

Základem týpí je nosná konstrukce. Pokud bydlíte u lesa, zkuste najít nějaké větve a ty použít ke stavbě. V případě, že takovou možnost nemáte, zajděte do obchodu a kupte pět násad od smetáku. V domácích potřebách je seženete za pár korun.

Všechny tyče k sobě zhruba třicet centimetrů od konce pevně svažte prádelní šňůrou nebo konopným motouzem tak, že provaz mezi nimi budete různě překřižovat. Vytvoříte tak pětiúhelníkový jehlan jako základní konstrukci týpí. Použít lze i bambusové tyče. Pokud však potřebujete pevnější materiál, sežeňte ocelové tyče a postupujte stejně jako s dřevěnou násadou. Ať už zvolíte jakýkoliv materiál, snažte se sehnat tyče s velikostí okolo dvou metrů.

Staré prostěradlo

Nyní přichází na řadu staré prostěradlo nebo plachta, potáhněte jím celou konstrukci. V místě, kde chcete mít vchod, látku zahněte směrem dovnitř. Pokud použijete plachtu, přivažte ji k horním částem tyčí provázkem, aby při větru neodletěla pryč. Případně lze použít i kolíčky na prádlo, a aby vaše děti neseděly na holé zemi, položte na ni plachtu nebo deku. Pokud máte v plánu ve stylovém týpí odpočívat, vnitřek vyskládejte několika polštářky.

Pokud chcete mít týpí na jednom místě delší dobu, v případě použití dřevěných tyčí spodní části seřežte do špičky a zapíchněte do země, docílíte tím toho, že se týpí ve větru nepřeklopí a pro vaše ratolesti bude bezpečnější. Při volbě vhodného místa pro stavbu vyhledávejte rovný a suchý terén. Ideální je umístění na zahradě, kde budete mít děti na dohled. Jak vypudit krtka ze zahrady, jsme psali zde.

V případě, že si na stavbu příbytku pro děti netroufáte nebo na to jednoduše nemáte čas, můžete ho i koupit. Na výběr je několik variant a barevných kombinacích, seženete týpí pro jednoho člověka i pro více lidí. Počítejte s tím, že čím větší, tím dražší. Týpí pro dvě děti vyjde zhruba na tisíc korun. Za větší už budete muset z peněženky vytáhnout několik tisíc korun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47