Využijte staré drátěnky a pověste do nich nenáročnou tilandsii. Živiny sbírá ze vzdušné vlhkosti

 Dílna 
08. ledna 2020 10:28 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Výroba tohoto závěsného květináče vám nezabere více než pět minut Pinterest
Originální, jednoduchý a přitom velmi praktický. Takový může být během pár minut nový závěsný květináč, který jednoduše vyrobíte z obyčejné drátěnky.

Kdo miluje tilandsie, ten ví, že tyto druhy květin nepotřebují k životu prakticky žádnou hlínu. Jediné, co jim stačí, je rosení. Proto jim rozhodně bude vyhovovat i květináč, který jim jednoduše můžete vyrobit z obyčejné kuchyňské drátěnky.

Nebojte se tilandsií

Tilandsie někdy nazýváme jako vzdušné rostliny, neboť jejich kořeny ve většině případů slouží jenom pro uchycení se na stromech nebo skalách. Jde o poměrně nenáročnou rostlinku, která veškeré živiny sbírá ze vzdušné vlhkosti. Ideální je světlo rozptýlené, a sice u jižního, východního nebo západního okna.

Dekorace z kuchyňské pomůcky

Drátěnku má ve své kuchyni prakticky každá hospodyňka. A pokud k nim nepatříte, lze si ji v obchodě koupit za pár korun. 

Potřebujete

  • drátěnku
  • tenký drátek
  • nůžky
  • kulatou vázičku 

Postup

Drátěnku nejprve celou rozmotejte a otevřený konec navlékněte na vázičku. Díky tomu se vám drátěnka dobře natvaruje do kulatého tvaru. Drátěnku potom opatrně sundejte a na její okraje připevněte tenký drátek. Z něj vytvoříte oko pro zavěšení. Pak už jenom zbývá vložit tilandsii a pověsit.

Může být i v teráriu

Rostlinu nemusíte mít nutně zavěšenou jenom ve vzduchu. Tilandsie bývají také často součástí proskleného terária s umělým osvětlením. Ve všech případech doporučují odborníci měnit jejich umístění a rostlinky prostřídat, třeba jednou za měsíc. Jaké další rostliny si můžete pořídit do rostlinného terária, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?