Kmeny břízy můžete proměnit v zajímavé bytové doplňky či nábytek

 Dílna 
04. ledna 2020 10:21 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Březové kmínky udělají parádu nejen v přírodě, ale i u vás v bytě Archiv
Březové dřevo je velmi dekorativní. Pokud máte rádi přírodní styl, můžete si přinést pár březových kmínků i domů a proměnit je v zajímavé bytové doplňky či nábytek. Stačí jen zapojit trochu fantazie.

Bříza bělokorá patří mezi nejhojnější druh břízy v Evropě. Jde o nenáročný rychle rostoucí strom. Bílo-černá kůra stromu je velmi nápadná. A právě toho lze využít i v bytovém designu. Pokud máte možnost získat pár březových kmínků, můžete je zakomponovat do svého bytu. Získáte tak ojedinělý designerský kousek, který váš interiér ozvláštní.

Zábradlí ke schodišti

Máte doma schodiště a přemýšlíte, jak zajímavě vyřešit zábradlí? Najděte si příhodný březový kmínek o správné délce a namontujte jej na zeď. Můžete jej ponechat v přírodní podobě nebo jej přelakujte bezbarvým lakem. Kmínek může být rovný, ale klidně i křivý, záleží na vašem vkusu.

Místo stěny

Pokud máte třeba v obývacím pokoji otevřené schodiště do patra, budete muset nějak řešit bezpečnost. Do prázdného prostoru můžete instalovat třeba březové kmínky. Nahradí vám stěnu a chůze po schodišti bude bezpečnější.

Předsíňová stěna

Pomocí březových kmínků můžete snadno vyrobit i jednoduchou, ale nápaditou předsíňovou stěnu. Inspiraci najdete v naší fotogalerii pod článkem. Skvěle se bude vyjímat v malém a temném prostoru, bílé kmeny jej totiž příjemně prosvětlí.

Originální příčka

Máte místnost, kterou byste rádi opticky rozdělili na více zón? Opět vám pomohou březové kmínky. Buď je můžete přivrtat do dřevěného rámu nebo dáte do dřevěných truhlíků, kde je zasypete dekorativními kamínky.

Stojan na lampu

I obyčejnou stojací lampu můžete proměnit v designerský kousek tím, že kovovou tyč vyměníte za březový kmínek. K němu bude nejlépe ladit bílé stínítko, ale klidně můžete zvolit i jinou barvu.

Policová stěna

Pokud máte možnost získat o něco silnější březové kmínky, můžete z nich vyrobit i velkou policovou stěnu do pracovny nebo obývacího pokoje. Kmínky přišroubujte ke stěně. Ještě předtím do nich pomocí pily vytvořte zářezy, do kterých vložíte skleněné police. O tom, jak lze vytvořit hezké bytové doplňky z obyčejné drátěnky na mytí nádobí, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008